aluat:
-250ml lapte
-1 cub drojdie
-100g zahar
-450g faina
-1 lingura cu varf cacao
-100g unt
-1 ou
umplutura:
400ml lapte
-1 budinca vanilie
-5 linguri zahar
-1 compot visine
-2 linguri amidon
firimituri:
-100g faina
-50g zahar
-75g unt
aluatul se framanta la masina de paine si se lasa la dospit.intre timp m-am ocupat de cele 2 creme:
-se fierbe budinca cu laptele si zaharul si se lasa sa se raceasca.
-seperat se fierbe compotul de visine cuamidonul,pina se ingroasa si se lasa la racit
aluatul dospit se intinde in tava mare de aragaz(32x39) pregatita cu hartie de copt si se pune peste el budinca si compotul,bine racite:
din faina,unt si zahar se pregateste un aluat sfaramicios care se imparte peste prajitura:
se coace in cuptorul preincalzit,la 175 grade pentru 30-35min.se lasa sa se raceasca complet si se taie patrate.
.
joi, 9 februarie 2012
prajitura "pätata" cu budinca si visine
Publicat de mihaela la 09:29
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
2 comentarii:
Wow, ce superba:)!!!!!Vad ca si tu adori visinele...Pupici:x
da ,savuram cu placere prajiturile cu visine!
Trimiteți un comentariu