Despre mine

sotie si mamica fluturasului Matei

Postări populare

aici poti cauta printre retetele de pe blog


Schnäppchen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

luni, 26 ianuarie 2009

tort cu caise,branza si fulgi cu ciocolata




aluat:
200g unt
200g zahar
450g faina
1ou
1plic praf de copt

umplutura:
5oua
700g branza dulce
1plic budinca vanilie
1 compot caise,bine stors de suc
200g zahar

deasupra:
1 lingura faina
100g ciocolata amaruie

se amesteca untul topit cu restul ingredientelor.din 1/3 ale acestei compozitii se intinde o foaie:

care se aseaza pe fundul formei de tort tapetate cu hartie de copt si alt 1/3 pe margini.pentru umplutura amestecam branza ,zaharul,ouale intregi si praful de budinca impreuna cu fructele tocate marunt si turnam peste aluat:

restul de 1/3 il framantam cu lingura de faina pina devine un aluat sfaramicios si il punem peste umplutura:

dam la copt pentru 1h la 175-180grade,cu ventilatie.

se lasa sa se raceasca complet si se scoate din forma:

se decoreaza cu ciocolata topita si se da la rece 1h.

2 comentarii:

Mona spunea...

Buna Mihaela, am ramas cu ochii tinta la tortuletul tau,,super arata..iar de gust nici nu mai vorbesc..imi place ca are fructe branzica, cioco..dar mai ales se face si usor..l-am trecut pe listuta
te pup :)..un pupic si fluturasului :))

mihaela spunea...

mona e foarte fain tortul,pacat ca aici nu gasesc branza de vaci ca in romania,ar fi iesit o nebunie de tort!