un tort fin,pufos,racoros...delicios!
blat:
-3oua
-coaja unei lamai
-75g zahar
-75g faina
-75g amidon
-1/2 plic praf de copt
-1 pachet piscoturi
-1 pahar lichior ciocolata+apa
crema:
-8 foi gelatina
-500g iaurt simplu
-150ml smantana de frisca
-1 conserva mare mandarine
-100g miere
-zeama si coaja unei lamai
ingredientele pentru blat se mixeaza.se coace acesta in forma unsa si pudrata cu faina,vreo 20min la 180grade.eu am folosit aceasta forma ce se ataseaza inelului normal de tort:
se lasa blatul la racit si cand este complet rece se injumatateste.
intre timp ne ocupam de crema:
mixam mierea,iaurtul si zeama+coaja de lamaie si adaugam foile de gelatina pregatita cf.instructiunilor de pe plic.dam crem 2-3 ore la rece sa se lege.cand a inceput sa se lege adaugam frisca batuta si mandarinele bine scurse de zeama.
punem baza tortului pe un platou si in jurul lui inelul de tort.insiropam cu putin lichior si turnam jumatate din crema.trecem apoi piscoturile scurt prin lichiorul ramas si le asezam peste crema.urmeaza sa turnam cealalta jumatate de crema si deasupra sa punem blatul2.
dam tortul la rece cateva ore,cel mai bine peste noapte.a doua zi pudram cu zahar din belsug.
joi, 21 aprilie 2011
tort cu iaurt si miere
Publicat de mihaela la 08:18
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
3 comentarii:
Paste fericit alaturi de cei dragi!
Paste fericit alaturi de cei dragi!
Christos a inviat!
Trimiteți un comentariu