Despre mine

sotie si mamica fluturasului Matei

Postări populare

aici poti cauta printre retetele de pe blog


Schnäppchen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

vineri, 26 august 2011

evantai din zucchini cu carne tocata si feta



un alt mod de pregati binecunoscutii zucchini umpluti!


-4 zucchini
-1 ceapa
-1 morcov
-1 catel usturoi
-2 linguri ulei
-400g carne tocata
-1 doza rosii tocate(425ml)
-sare,piper
-200g feta

zucchini se spala si se taie capetele.pe lungime se feliaza fasii relativ subtiri,lasandu-le unite la unul din capete.
carnea se pune la calit cu ceapa si morcvul,adaugam usturoiul trecut prin presa si rosiile tocate.lasam sa scada sosul 5 min,condimentam cu sare,piper.
cu aceasta compozitie umplem zucchini,ca in foto:

eu am fost nevoita sa pun in 2 forme,asa ca voi puteti alege o tava mai incapatoare de la inceput :)) ii asezam in tava unsa cu putin ulei.

se presara deasupra branza:

acoperim cu folie si dam tava la cuptor pentru o ora,la 180grade,cu ventilatie.
ii lasam apoi inca 5 min sa se aureasca si ii putem servi simpli sau cu garnitura de orez.
sa aveti pofta si un week-end cu soare!(la noi e furtuna)

.

4 comentarii:

Antonina spunea...

Apetisant evantai! ;) a mai ramas ceva?? ;)

mihaela spunea...

multumesc antonina,a mai ramas o portie!te invit cu drag!

Anonim spunea...

super idee!ii voi incerca!
dana

mihaela spunea...

dana te astept cu impresii dupa ce ii incerci.o duminica frumoasa!