aluat:
-375g faina
-1 plic praf de copt
-75g zahar
-1 ou
-5 linguri smantana pt frisca
-150g unt
umplutura:
-2 gutui mari
-1 kg mere
-zahar si scortisoara dupa gust
-100g stafide
merele si gutuile se curata si se pun la calit cu zaharul si scortisoara pentru 10min.se lasa sa se raceasca complet
se amesteca ingredientele pentru aluat si coca rezultata se imparte in 2 bucati.se intinde pe folie alimentara transparenta.cu ajutorul foliei se pune prima foaie in tava de tarta(28cm) unsa si pudrata cu faina.se inteapa cu furculita si se pune umplutura.
restul aluatului se poate aseza ca foaie simpla deasupra sau se poate taia forme,asa cum am mesterit eu.
se preincalzeste cuptorul la 185 grade si se coace tarata pentru 40-45min. se lasa sa se raceasca complet inaintede a fi pudrata cu zahar si taiata.
sa aveti pofta!
4 comentarii:
Foarte faina!
Cu siguranta are o aroma deosebita! Pup
multumesc teo!
gutuile ii dau un gust deosebit!te pup!
Trimiteți un comentariu