Despre mine

sotie si mamica fluturasului Matei

Postări populare

aici poti cauta printre retetele de pe blog


Schnäppchen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

miercuri, 31 octombrie 2007

pizza turceasca-cu carne tocata si ceapa



aluat:

150ml apa
1cub drojdie
400g faina
3linguri ulei
2linguri iaurt
sare

deasupra:

400g carne tocata
1ardei gras rosu
2 cepe inele
200g branza de capra(am pus cascaval)

aluatul l-am pregatit la MP,prg de aluaturi apoi l-am lasat la dospit.carnea tocata am calit-o fara ulei cu ceva condimente.in tava pregatita cu hartie de copt am intins aluatul,am pus cateva linguri sos de rosii cu verdeturi si apoi carnea,ceapa,ardeiul si cascavalul.am copt la 200 grade.

marți, 30 octombrie 2007

Flori cu Cranberry


aluat:
50g unt
60g smantana acra-vreo 3 linguri
100g zahar
1ou
esenta rom
250g faina
1plic praf de copt

se amesteca toate si coca rezultata se intinde pe masa putin pudrata cu faina,se taie forme de floare care se aseaza in tava de copt.pe fiecare se pune cate o coacaza confiata si se coc la 200 grade,10min.

piept de pui cu ceapa si smantana


500g piept pui
3-4 cepe
2-3 catei usturoi
2 rosii
150ml smantana dulce+1lingura smantana acra,
1lingura faina
patrunjel verde tocat

in 2-3 linguri ulei masline am pus pieptul fasii,ceapa taiata in 4 si usturoiul feliat sa se caleasca si am lasat cateva minute bune.apoi am adaugat 500ml supa si rosiile cuburi si am lasat vreo 25min pina a scazut tot sosul.apoi am pus faina(cernuta),am amestecat
am pus smantana,patrunjelul si am mai dat 1-2 clocote.
si am servit cu paste late,dar se poate si cu orez,piure sau ce aveti chef.

luni, 29 octombrie 2007

haferbrot-paine cu fulgi de ovaz si ulei


380g faina alba
300ml lapte
75ml ulei floarea soarelui
1cub drojdie proaspata
1lingura zahar
1lingurita sare
100g fulgi ovaz

2linguri lapte pentru deasupra

aluatul l-am pregatit la MP,programul 1,framantare 20min.inainte de cuptor se unge cu laptele.este foarte pufoasa.

pui delicios la cuptor


reteta de la Luciana

un pui
cativa cartofi
un mar
cativa catei de usturoi
cateva cepe verzi
o cana cu apa
sare
piper
paprika (au am folosit dulce, dar puteti folosi si iute, dupa cum va place)
ulei (eu am folosit de masline)
un pic de unt, sau margarina si o bucata folie de aluminiu


se spala bine bine puiul si pe dinafara si pe dinauntru
Se taie marul , i se scot samburii , se taie doi catei de usturoi in doua
si se baga in partea dorsala , cu tot cu coaja, imtreuna cu bucatile de usturoi , sare si piper dupa gust. Se "coase" puiul cu o scobitoare, sa nu fuga merele, care se spune ca dau fragezime puiuluiSe ia puiul "cusut", se unge cu ulei, se presara sare piper si paprika dupa gust , eu paprika am pus fara mila, se intinde bine bine tot, pe ambele parti.
Se ia o folie de aluminiu, destul de mare, se unge cu unt, si se "imbraca" puiul apoi se aseaza in tava/forma dorita.Se curata si se spala cartofii, se taie in bucati potrivite, se presara sare si paprika .Se taie, cepa feliutze, si se pune alternativ cu cartofii. sSe stropeste totul cu ulei (sare ati pus peste cartofi, inainte, odata cu paprika, si se da totul la cuptor la 185 de grade sau foc potrivit, pentru o jumatate de ora.
Dupa o jumatate de ora, luati o furculita si intepati puiul. Daca furculita intra usor, rupeti in partea de jos un pic, folia de aluminiu, pt a lasa sa iasa untul , invartiti un pic cartofii si mai lasati puiul asa inca aproximativ 20 de minute. Dupa cele aproximativ 20 de minute, scoateti folia de aluminiu,invartiti iar in cartofi, usor, ca ei sunt deja fragezi, sa nu ii sfaramati, mariti focul (pe la 220) si lasati puiul sa se rumeneasca.

duminică, 28 octombrie 2007

gulas din carne de vitel


reteta de la Peruzele

carne de vitel fara os
o ceapa mare
cativa catei usturoi
un ardei gras
rosii taiate(din conserva cu zeama)
paprika
o lingura faina
sare, piper
maghiran
ulei
apa

Intr-o punga mai mare de plastic se pune lingura de faina, sarea, piperul macinat, paprika dupa gust si se amesteca bine. Se introduc bucatelele de carne si se scutura punga.
Cand s-au infainat bine se scot si prajesc in ulei incins pana la rumenire.
Reteta spune ca dupa prajire sa scoti pe o farfurie carnea si cureti vasul apoi sa prajesti ceapa cu ardeiul. Iata cum fac eu. Intr-o tigaie separat pana se prajeste carnea prajesc in putin ulei ceapa, usturoiul si ardeiul apoi le adaug la carnea din cratita.Adaug rosiile taiate cu zeama lor. Acum acoperim carnea cu apa, mai potrivim de grasime si sare si condimentam cu maghiran.
lasam sa fiarba la foc potrivit si fara capac.

orez cu ciuperci,ardei si carne de pui


200g orez basmati
2cepe
3 catei usturoi
2 ardei grasi
400g piept de pui
1 cutie ciuuperci felii
500ml supa
sare,piper,verdeata
3linguri ulei masline

carnea de pui fasii se pune la prajit in uleiul incins,pina isi schimba culoarea.se adauga apoi ceapa si usturoiul tocate,ardeiul cuburi si ciupercile.dupa cateva minute in care s-au dinstuit toate se pune supa si se acopera cratita.se lasa sa fiarba la foc potrivit,pina scade tot sucul.se condimenteaza,pune verdeata si gata!

piept de pui cu sos de rosii


500g piept de pui
3 cepe
4-5 catei usturoi
500ml rosii pasate
1lingura faina
3linguri ulei masline
verdeturi

am taiat carnea bucati si am pus-o la prajit in uleiul de masline cu cepele tocate mai mare si usturoiul taiat felii,apoi am turnat sosul de rosii diluat cu apa+1lingura faina si am lasat sa fiaba la foc potrivit,in cratita acoperita cu un capac.spre final am adaugat sare,piper,verdeata.