400-500 gr. branza dulce,
3 oua,
1 pachet de paste fainoase (melcisori sau ce doriti),
esenta de rom, stafide,
zahar dupa gust (minim. 5 linguri),
un vf. de cutit de sare,
zahar vanilatSe pun pastele la fiert conform instructiunilor de pe pachet, apoi se scurge apa si se clatesc. Intre timp se amesteca ouale cu zaharul, zaharul vanilat, sarea si branza dulce si se omogenizeaza. Se adauga rom si stafide si totul se amesteca cu pastele scurse de apa. Intr-o forma unsa si tapetata se aseaza toata compozitia, si se introduce in cuptorul incins cca. 15 -20 minute.
vineri, 2 noiembrie 2007
Budinca cu branza dulce si macaroane
Publicat de
mihaela
la
21:34
0
comentarii
orez de post,cu ciuperci
2 cepe
2 catei usturoi
1 cutie ciuperci
2-3 linguri ulei de raps
150g orez
verdeata tocata
sare,piper
1 cana mare de supa legume
ceapa si usturoiul tocate marunt se inabuna scurt in uleiul incins,apoi se adauga ciupercile si orezul.se lasa 3-4 min sa se caleasca si se toarna supa.am acoperit tigaia cu un capac si am lasat la foc redus pina cand a scazut toata zeama.se condimenteaza cu sare,piper,verdeata tocata si se serveste cald
Publicat de
mihaela
la
12:54
0
comentarii
supa crema de rosii,pentru post
am calit in 2 linguri ulei masline 1ceapa mare si 2 morcovi mai mari razuiti pe partea lata de la razatoare.dupa cateva minute am pus 300ml apa si 1 conserva de rosii pasate(cred ca 500g),sare,piper,1cub concentrat de legume,putin patrunjel si busuioc verde.am fiert la foc mic pina legumele au fost moi.apoi am pasat tot cu mixerul bat.
separat am prajit 2 cartofi cubulete mici in putin ulei,i-am scos pe hartie absorbanta si i-am pus deasupra in castronelul cu supa.
cand nu vreti de post se poate adauga smantana.
Publicat de
mihaela
la
09:57
1 comentarii
paine impletita cu faina integrala si ou
450g faina alba
300g faina integrala
1pachet drojdie proaspata
1lingurita plina sare
1lingura zahar
150g iaurt simplu
150ml lapte
150ml apa
2oua
75ml ulei de floarea soarelui
aluatul l-am facut la MP,prg rapid,apoi am lasat 50min la dospit.am impartit in 3 parti,le-am impletit si le-am pus in tava rotunda.se poate lasa in tava dreptunghiulara.se unge cu 2 linguri lapte sau iaurt si se coace la 190 grade.
Publicat de
mihaela
la
09:23
0
comentarii
joi, 1 noiembrie 2007
melcisori cu branza dulce
aluat:
125g unt topit si racit
300ml lapte
1cub drojdie
150g zahar
2oua
850g faina
umplutura:
600g branza dulce
zahar dupa gust
coaja rasa de lamaie
stafide
2galbenusuri
2linguri gris pentru foaie
aluatul l-am pregatit la MP apoi l-am lasat 40min la dospit.
pentru umplutura se amesteca toate ingredientele,eu de asta data nu am avut stafide,dar ies la fel de buni.pe masa putin pudata cu faina se intinde o foaie dreptunghiulara di aluat,peste care presarama grisul si putem umplutura.
se ruleaza apoi pe lungime si se taie felii cu o ata groasa.se pun melcii in tava pregatita cu hartie de copt,se pot unge si cu galbenus,si se dau la cuptor.se coc la 190 grade.reci se pot pudra cu zahar,noua ne plac fara,langa o cana de lapte.
Publicat de
mihaela
la
17:02
2
comentarii
budinca de conopida cu paste si sunca
reteta de la Maya
1 conopida
1 rosie
10 frunze de busuioc
400 g sunca fiarta
4 catei usturoi
200 g cascaval razuit
200 g paste
1 l lapte
1 lingura faina
sare ,piper,oregano uscat,ulei de masline
Spalam conopida,taiem buchete si o punem in apa cu ceva sare la fiert.Se fierbe doar pe jumatate.
intre timp pregatim restul ingredientelor.Razuim cascavalul,taiem sunca felii,rosia la fel.Spalam busuiocul,si-l rupem grob.
Usturoiul,eu am avut o capatana,pe care am taiat-o in 4.Daca aveti catei,nu-i mai taiati.Punem usturoiul in ceva ulei de masline la "transpirat" .Nu se rumeneste,devine amarui.
Daca doriti,lasati usturoiul inauntru,daca nu,il scoateti,ceea ce se poate face si mai tarziu,fiind mare,se gaseste repede prin sos
Peste uleiul incins si aromat de usturoi,punem o lingura de faina,o lasam putin la prajit,dar nu foarte mult(atentie,la foc mare,arde repede).Stingem faina prajita cu lapte.Condimentam(in functie de sunca) cu sare,piper,oregano uscat.Adaugam sunca si busuiocul ,si amestecam putin.Mai lasam sa traga un clocot .
Se fierb pastele in ceva apa cu sare.Se fierb foarte al dente,deoarece se mai inmoaie in sos.Cand sant jumatate fierte se scot si se aduga in sos..
Asezam conopida intr-o tava si turnam acest sos deasupra.
Presaram cascavalul si decoram cu rosii.
Dam la cuptor,la 200 gradeC ,timp de 20 minute,apoi ridicam temperatura la 250gradeC si pornim ventilatia.Cand credeti ca e rumenit pe placul vostru,inchideti focul,lasati usa cuptorului deschisa,si mai lasati tava acolo 5-10 minute.
Se poate reincalzi inainte de servire(cuptor,sau MO )
Publicat de
mihaela
la
10:26
2
comentarii
miercuri, 31 octombrie 2007
ardei grasi umpluti cu carne tocata
10 ardei
500g carne tocata
2cepe
patrunjel
100g orez
1cutie suc de rosii de 500g
1lingura faina
200g smantana acra
pregatesc umplutura din carne ,patrunjel,ceapa toate tocate marunt si amestec apoi cu sare,piper,orez.sosul de rosii il amestec cu o lingura faina si patrunjel tocat,ceva condimente.
am pus ardeii umpluti intr-o forma rezistenta la cuptor, am turnat deasupra sosul de rosii.
dupa jumatate de ora i-am intors pe partea cealalta.i-am tinut aproximativ o ora si jumatate la 200 grade.
se servesc cu smantana si sos.
Publicat de
mihaela
la
20:20
0
comentarii
escalop cu ciuperci
reteta de la oanaC
cotlet porc
ciuperci
ceapa
rosii (acum ca nu-i sezonul lor am folosit rosii in suc propiu)
patrunjel
unt, ulei
patrunjel
putina faina
un pic de vin alb
sare, piper
carnea se bate un pic, se condimenteaza cu sare, piper apoi se da usor prin faina; se pune la prajit in unt (eu folosesc unt+ulei); se lasa la rumenit
se scot bucatile prajite pe ambele parti pe o tava care merge la cuptor.
Ceapa se toaca, cipercile se taie si ele si se inabuse in untul si sucurile ramase de la carne (eu a trebuit sa pun o bucata noua de unt, cel in care se prajise carnea se arsese un pic, riscam sa iasa totul amar)
Cand zeama lasata de ciuperci se evapora, se pune un pic de vin alb, se lasa sa se evapore si el
Se taie rosiile si cu tot cu suc se pun peste ciuperci, se lasa cateva minute la foc apoi se potriveste sosul cu sare si piper.
Se toarna sosul peste bucatile de carne asezate in tava si se da totul la cuptor pentru 10 min.
Aici gata, cu patrunjel deasupra
a doua zi am incalzit-o la MU si a fost la fel de buna!
Publicat de
mihaela
la
20:10
0
comentarii