Despre mine

sotie si mamica fluturasului Matei

Postări populare

aici poti cauta printre retetele de pe blog


Schnäppchen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

duminică, 4 noiembrie 2007

muffins cu salam si patrunjel

in reteta originala sunt cu faina integrala,din pacate nu am avut.



150g salam
1legatura patrunjel(am pus o lingurita plina cu patrunjel tocat)

pt aluat:
200g faina integrala
100g faina normala
1plic praf de copt
sare
1/2 plic amoniac pt prajituri
2oua
250ml lapte batut
5linguri ulei masline

salamul se taie in bucati mici.faina se amesteca cu amoniacul si praful de copt.ouale,uleiul,laptele batut si sarea se mixeaza bine apoi se adauga faina si amestecam din nou.incorporam salamul cubulete si patrunjelul.aluatul se pune in formele de muffins si se dau la cuptorul dinainte incalzit pentru 25min.
se servesc caldute.
eu am facut jumatate de portie,pe care le-am servit imediat.

muffins cu prune



400g prune-eu am folosit din compot

125g margarina
100g zahar
2oua
175g faina
1plic praf de copt

se amesteca cu mixerul zaharul cu margarina si apoi se pune cate un ou pe rand,amestecand bine dupa fiecare.se amesteca praful de copt cu faina si se incorporeaza in aluatl.se umplu formele de muffins pe treisfert si se pun deasupra fructele.se coc 20min in cuptorul dinainte incalzit.

muffins cu visine si ciocolata



reteta de aici:


reteta pentru 24 buc.

150g margarina
150g zahar
2oua
225g faina
25g amidon
1plic praf de copt
25g ciocolata rasa sau fulgi de cioco
coaja si zeama unei lamai

visine din compot
margarina,ouale si zaharul se freaca spuma,apoi se adauga coaja si zeama de lamaie,faina amestecata cu amidonul si praful de copt,ciocolata.se incorporeaza usor si visinele proaspete sau din compot.se umplu formele de muffins 2/3 si se dau la cuptorul inainte incalzit pentru 25min.
reci se pot pudra cu zahar.

sâmbătă, 3 noiembrie 2007

Ciuperci umplute cu sunca si svaiter



500 gr. ciuperci,
1 ceapa mare,
100 gr. sunca,
100 gr. svaiter,
50 gr. unt,
o lingura pesmet, sare, piper

Se scot piciorusele de la ciuperci, se curata si se spala toate sub un jet de apa. Se toaca o ceapa marunt si se caleste in putin ulei. Se adauga piciorusele ciupercilor tocate, continuindu-se calirea. Se potriveste de sare si piper si se adauga sunca cubulete mici. Cind ciupercile sint fierte, se lasa vasul descoperit, sa scada. Palariile , spalate si zvintate, se aseaza pe o tava unsa cu ulei, se umplu cu amestecul de sunca si deasupra pune svaiter, se presara cu pesmet, se stropesc cu unt si se gratineaza.

orez cu legume



1 cana orez (cu bob lung),
2 morcovi,
1 ceapa,
1 ardei,
1 cutie ciuperci,
3 1/2 cani apa (de preferat supa de pui),
condimente, sare, piper
3 linguri ulei de rapita

Se caleste ceapa in ulei. Se adauga orezul spalat si se lasa la calit pana cand capata transparenta. Se adauga morcovii, ardeii si ciupercile taiate cubulete si se inabusa. Se adauga apa (supa de pui), se condimenteaza si se lasa la fiert pana cand orezul s-a umflat.Am servit cu aripioare de pui la gratar.




muffins cu banane si nuca de cocos


pentru 18buc

230g faina
80g nuca de cocos
1plic(15g)praf de copt
125g margarina sau unt
1ou
175g banana zdrobita
150g zahar
75 ml lapte batut
esenta de rom

margarina se topeste.oul,zaharul,laptele batut,banana zdrobita se amesteca bine cu mixerul,se pune margarina,faina amestecata cu praful de copt si nuca de cocos,esenta.se pune compozitia in formele de muffins si se da la cuptorul inainte incalzit 20min.


eu am testat pentru prima data formele de muffins din silicon si au iesit tare deformate muffins-urile.raman totusi la varianta cu hartiutele :)

Pui cu rosii si boia


1 pui,
1 lingura unt,
3 cepe mari,
1/2 lingurita faina,
750 g rosii,
1/2 lingurita boia de ardei,
sare, un praf de zahar
verdeata tocata

Bucatile de pui se prajesc inabusit in unt. Cind sint aproape gata, se adauga ceapa tocata mare si faina, amestecind cu lingura, apoi se pun rosiile taiate jumatati si curatate de seminte, boiaua, sarea si zaharul. Se lasa sa fiarba la foc mic (cu cratita acoperita) pina cind rosiile sint fierte. In timpul fiertului nu se amesteca cu lingura ci se misca cratita incet intr-o parte si in alta.la final se adauga verdeata tocata.

vineri, 2 noiembrie 2007

Ciuperci cu carne frageda si smintina


1/2 kg carne frageda de pasare,
1/2 kg ciuperci,
2 cepe,
1 lingura faina,
1 ceasca smintina,
50 gr. unt,
sare, piper, verdeata

Se inabusa in unt carnea taiata bucati cu ceapa tocata marunt, se adauga faina, ciupercile spalate si taiate feliute subtiri. Totul se amesteca si se toarna 2-3 linguri de apa calda sau zeama de carne. Se pune sare si piper si se lasa sa fiarba pina ciupercile se inmoaie. Inainte de a se servi mincarea, se adauga smintina si putina verdeata tocata.se serveste cu orez,paste sau cartofi.