reteta de aici:
250g faina
1 plic praf de copt
75g zahar
3 oua
125g unt
150ml lapte
100g martipan
250g struguri rose fara samburi
2 linguri zahar pudra pentru deasupra
toate ingredientele pentru aluat se mixeaza bine.se pune in tava de muffins si se aseaza cate 2-3 boabe pe fiecare muffins.se coc in cuptorul dinainte incalzit,la 190 grade,20min.
duminică, 4 noiembrie 2007
muffins cu martipan si struguri
Publicat de
mihaela
la
19:37
2
comentarii
muffins cu quark si cirese
reteta de aici:
1compot cirese
250g faina
1plic praf de copt
100g zahar
2oua
75ml ulei
100ml lapte
125g quark
pt glazura:
75g zahar pudra
1lingura suc de la compot
se amesteca ouale,zaharul,quark-ul,lapte si uleiul:se adauga faina si praful de copt:
rezulta aceasta compozitie omogena:
se incinge cuptorul.se pune compozitia in tava pregatita cu hartiute:si se presara deasupra fructele
se coc muffins-urile 25min la 180 grade.se lasa sa se raceasca apoi se decoreaza cu glazura facuta din zaharul pudra amestecat cu sucul de la compot.
sunt foarte pufoase!
Publicat de
mihaela
la
17:07
1 comentarii
muffins cu cereale si coacaze
sunt excelente ,langa o cana de lapte sau ceai.
150g coacaze
100g martipan
aluat:
150g faina
1plic praf de copt
100g zahar
2 oua
4 linguri lapte
5 linguri ulei
100g fulgi de cereale
se taie martipanul felite iar coacazele se dau jos cu furculita de pe crengute. se amesteca cu mixerul toate ingredientele pentru aluat.se adauga apoi fructele si martipanul si se amesteca usor de 3-4 ori.se pune apoi in forma de muffins pregatita cu hartiute.cuptorul se incalzeste la 180 grade.
.
Publicat de
mihaela
la
16:25
0
comentarii
muffins cu lamaie si mac
inca o reteta foarte faina de muffinsi pe care am ochit-o de ceva vreme in cartea de la dr.oetker.se fac in cateva secunde.mai mult dureaza coptul si sunt foarte pufosi:
325g faina
1plic praf de copt
150g zahar
1plic zahar vanilat
1pachet finesse coaja de lamaie
3oua
100ml ulei
200ml lapte batut cu aroma de lamaie
30g mac
pt glazura:
150g zahar pudra
2linguri suc lamaie
se amesteca cu mixerul toate ingredientele pentru blat.
se umplu cu acesta formele de muffins si se da tava la cuptorul dinainte incalzit,pentru 20min.
se lasa sa se raceasca.
pentru glazura se amesteca sucul de lamaie cu zaharul pudra si se toarna deasupra.se lasa sa se usuce.
Publicat de
mihaela
la
16:12
2
comentarii
muffins cu porumb si praz
100g praz
140g porumb din doza
75g parizer
250g faina
1plic praf de copt
1lingura amoniac pt prajituri
1/2 lingurita sare
2oua
75ml ulei
125ml lapte batut
prazul se injumatateste,in lungime, apoi se taie in inele subtiri.porumbul se pune in sita la stors iar parizerul se taie cuburi.
se amesteca cu mixerul ouale cu uleiul,laptele batut si sarea,se adauga faina,praful de copt,amoniacul si se amesteca bine.la final punem prazul,porumbul si parizerul.se umplu cu aluat formele de muffins si se coc 25-30min in cuptorul dinainte incalzit.
se servesc calde sau reci.
Publicat de
mihaela
la
16:02
0
comentarii
mini cornulete cu migdale si martipan
1ou
200g martipan
100g zahar pudra
1 lingura scortisoara
6 picaturi esenta migdale
1 lingura lapte
5 linguri migdale
100g ciocolata neagra
albusul,martipanul,aromele si zaharul pudra se mixeaza bine pina avem o masa cremoasa.se pune compozitia in pistolul de fursecuri si se fac pe tava pregatita cu hartie de copt cornulete mici de 4cm.
galbenusul se amesteca cu laptele si se ung cornuletele.se presara fulgii de migdale si se coc apoi la 175 grade pentru 12-15min.reci se scufunda in ciocolata topita.
Publicat de
mihaela
la
14:59
0
comentarii
fursecuri cu alune si jeleu
reteta de aici:
250g martipan
2linguri zahar
2oua
200g alune macinate
2linguri faina
3-4 linguri gem caise
2-3 linguri gem zmeura
zahar pudra
martipanul se razuieste apoi se adauga zaharul si se mixeaza,adaugand ouale pe rand.faina se amesteca cu alunele si se incorporeaza in aluat.se pune intr-un pistol de fursecuri si se fac stelute mici in tava pregatita cu hartie de copt.se fac cu ajutorul unei linguri mici gropite in care dupa coacere vom pune dulceata.se dau la cuptor la 190 grade pentru 10-12 min.
se incalzeste dulceata si se trece prin sita fina,apoi se pune in mijlocul fursecurilor cu ajutorul unei pungi taiate la colt.
se pudreaza cu zahar.
Publicat de
mihaela
la
14:47
0
comentarii
biscuiti cu migdale si cappuccino
125g unt
150g zahar pudra
1priza sare
2pachete zahar vanilat
250g faina
2oua
100g migdale macinate
2 linguri cappuccino
1lingura lapte am pus in +fata de reteta.
in plus
150g ciocolata alba pentru decor.
1lingura kokosfett
se amesteca toate ingredientele cu mixerul si se pune aluatul in forma se "S"cu pistolul de fursecuri in tava pregatita cu hartie de copt.se incinge cuptorul si se coc fursecurile 10min la 200grade.reci se decoreaza cu ciocolata topita.
ai mei au iesit cam "uratei" dar gustul este foarte bun :)
Publicat de
mihaela
la
14:40
0
comentarii