Despre mine

sotie si mamica fluturasului Matei

Postări populare

aici poti cauta printre retetele de pe blog


Schnäppchen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

duminică, 4 noiembrie 2007

muffins cu portocale


reteta de aici:

1 doza mandarine

300g faina
100g zahar
1plic finess portocale
3oua
150ml ulei
75ml suc de la compotul de mandarine
1plic praf de copt


se amesteca toate ingredientele


pina rezulta o compozitie omogena:

care se pune compozitia in tava de muffins pregatita cu hartiute:

se aranjeaza deasupra mandarinele:


si se da la cuptor pentru 25min la 180 grade:

se lasa 5 min sa se racoreasca si scot din forma.

muffins cu amaretto si prune



150g prune din compot
150g faina
1plic praf de copt
3 oua
1plic zahar vanilat
75ml ulei
50ml amaretto(lichior de migdale)
50g migdale

pt decor:
200ml smantana pentru frisca
1plic zahar vanilat

se amesteca toate ingredientele pentru aluat,se imparte in formele pregatite cu hartiute si se pun deasupra prunele taiate bucatele.se coc 25-30min la 180 grade.
pentru decor se bate frisca cu zaharul vanilat si se pune cate un mot.

se pot face cu caise sau piersici

muffins cu martipan si struguri

reteta de aici:


250g faina
1 plic praf de copt
75g zahar
3 oua
125g unt
150ml lapte
100g martipan
250g struguri rose fara samburi

2 linguri zahar pudra pentru deasupra
toate ingredientele pentru aluat se mixeaza bine.se pune in tava de muffins si se aseaza cate 2-3 boabe pe fiecare muffins.se coc in cuptorul dinainte incalzit,la 190 grade,20min.

muffins cu quark si cirese


reteta de aici:



1compot cirese

250g faina
1plic praf de copt
100g zahar
2oua
75ml ulei
100ml lapte
125g quark

pt glazura:
75g zahar pudra
1lingura suc de la compot


se amesteca ouale,zaharul,quark-ul,lapte si uleiul:

se adauga faina si praful de copt:

rezulta aceasta compozitie omogena:


se incinge cuptorul.se pune compozitia in tava pregatita cu hartiute:

si se presara deasupra fructele


se coc muffins-urile 25min la 180 grade.

se lasa sa se raceasca apoi se decoreaza cu glazura facuta din zaharul pudra amestecat cu sucul de la compot.

sunt foarte pufoase!

muffins cu cereale si coacaze




sunt excelente ,langa o cana de lapte sau ceai.

150g coacaze
100g martipan

aluat:
150g faina
1plic praf de copt
100g zahar
2 oua
4 linguri lapte
5 linguri ulei
100g fulgi de cereale

se taie martipanul felite iar coacazele se dau jos cu furculita de pe crengute. se amesteca cu mixerul toate ingredientele pentru aluat.se adauga apoi fructele si martipanul si se amesteca usor de 3-4 ori.se pune apoi in forma de muffins pregatita cu hartiute.cuptorul se incalzeste la 180 grade.


.

muffins cu lamaie si mac


inca o reteta foarte faina de muffinsi pe care am ochit-o de ceva vreme in cartea de la dr.oetker.se fac in cateva secunde.mai mult dureaza coptul si sunt foarte pufosi:


325g faina
1plic praf de copt
150g zahar
1plic zahar vanilat
1pachet finesse coaja de lamaie
3oua
100ml ulei
200ml lapte batut cu aroma de lamaie
30g mac

pt glazura:
150g zahar pudra
2linguri suc lamaie



se amesteca cu mixerul toate ingredientele pentru blat.


se umplu cu acesta formele de muffins si se da tava la cuptorul dinainte incalzit,pentru 20min.


se lasa sa se raceasca.


pentru glazura se amesteca sucul de lamaie cu zaharul pudra si se toarna deasupra.se lasa sa se usuce.

muffins cu porumb si praz




100g praz
140g porumb din doza
75g parizer

250g faina
1plic praf de copt
1lingura amoniac pt prajituri
1/2 lingurita sare
2oua
75ml ulei
125ml lapte batut

prazul se injumatateste,in lungime, apoi se taie in inele subtiri.porumbul se pune in sita la stors iar parizerul se taie cuburi.
se amesteca cu mixerul ouale cu uleiul,laptele batut si sarea,se adauga faina,praful de copt,amoniacul si se amesteca bine.la final punem prazul,porumbul si parizerul.se umplu cu aluat formele de muffins si se coc 25-30min in cuptorul dinainte incalzit.
se servesc calde sau reci.

mini cornulete cu migdale si martipan



1ou
200g martipan
100g zahar pudra
1 lingura scortisoara
6 picaturi esenta migdale
1 lingura lapte
5 linguri migdale

100g ciocolata neagra

albusul,martipanul,aromele si zaharul pudra se mixeaza bine pina avem o masa cremoasa.se pune compozitia in pistolul de fursecuri si se fac pe tava pregatita cu hartie de copt cornulete mici de 4cm.
galbenusul se amesteca cu laptele si se ung cornuletele.se presara fulgii de migdale si se coc apoi la 175 grade pentru 12-15min.reci se scufunda in ciocolata topita.