Despre mine

sotie si mamica fluturasului Matei

Postări populare

aici poti cauta printre retetele de pe blog


Schnäppchen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

luni, 5 noiembrie 2007

oua umplute cu sunca


10 oua
2-3 felii sunca presata
2-3 linguri smantana acra
sare,piper,patrunjel

galbenusele fierte, felii sunca presata tocata fin, smantana acra,patrunjel verde tocat,sare,piper se freaca bine si se umplu jumatatile de albus.

Ciorba de crap


2 morcovi,
1 radacina patrunjel,
1 ceapa mare,
putin orez,
un crap mediu
2 linguri ulei
verdeata tocata
2 rosii cu suc din conserva

Se curata crapul, se spala bine si se taie bucati.se incinge uleiul si se pune ceapa tocata si morcovii la calit,se adauga rosiile si se stinge totul cu apa fiarta.se lasa la foc potrivit. Cand zarzavatul e aproape fiert, se pune orezul bine spalat si pestele in oala si se lasa sa fiarba la foc potrivit. Se adauga sare dupa gust. Cand e aproape gata, se pune borsul fiert deoparte si strecurat, precum si o mana de verdeata taiata marunt. Se tine sa mai dea un clocot.eu acum am pus zeama de lamaie din lipsa borsului.


duminică, 4 noiembrie 2007

budinca de cartofi


1 kg cartofi
250g smantana acra,groasa
4oua fierte tare
300g telemea(feta)
50g unt

Se fierb cartofii intregi si necuratati cam jumatate de ora la foc mediu. Dupa ce s-au terminat de fiert, se descojesc si se taie felii cam 0.5 cm latime. Se da brinza telemea pe razatoarea mare. Se unge bine cu unt o cratita mijlocie . Se pun cartofi felii pe fundul cratitei, adauga piper si apoi 2 oua felii, ceva branza si smantana. Se intinde din nou un strat de cartofi si se urmeaza la fel ca mai sus ouale felii, brinza si smintina, aceasta fiind deasupra cind nu mai sunt cartofi. Se lasa la cuptor cam 15-20 de minute la foc mediu.in ultimele 10min am pus si cateva felii de cascaval ce erau ratacite prin frigider.se servesc simplu sau ca si garnitura langa friptura.



rulade de porc cu spätzle


3-4 rulade porc
1lingura mustar
2 cepe
150g bacon cuburi
3 castraveti acrii
3-4 linguri ulei
1pahar vin rose(sau rosu)
sare,piper
spätzle
1cana supa legume
200ml smantana dulce,de frisca
1lingura amidon

carnea de porc se unge cu un strat subtire de mustar.
ceapa se toaca si se amesteca cu baconul cuburi si castravetii acrii tocati marunt.se pun pe carne,ruleaza si prinde cu scobitori.se prajeste carnea in ulei incins bine,pe fiecare parte apoi se stinge totul cu vinul si se lasa sa se evapore.se toarna supa de legume si se da la cuptor 45 min.
sosul se leaga cu amidonul si se pune smantana.se da un clocot,condimenteaza si serveste cu carnea si pastele fierte in apa sarata.

File de porc cu sos de piper


reteta de la maya

Filet de porc
400 smantana (de frisca)
100 ml vin alb
sare
piper boabe -alb,verde,negru
ceva ulei de masline(sau floarea soarelui)

Taiati carnea felii subtiri (15 mm)
incingeti o tigaie cu o lingura de ulei de masline,puneti feliile la prajit la foc puternic,3 minute pe fiecare parte.Se stinge cu vin alb.Se lasa cateva minute la fiert.Se adauga smantana si piperul alb/verde si se amesteca putin si se sareaza.Se lasa la fiert inca 2-3 minute la foc puternic.
Daca nu se leaga sosul(din cauza smantanii..) ,legati sosul cu putin amidon.

Se poate servi cu orez natur/wild/basmati/thai..

piept de pui umplut, la cuptor



~5-6 piepti de pui
~1borcan ciupeci
~100g crema de branza
~sare,piper,verdeata tocata
~1 ceapa mai mare
~200g sunculita(bacon)



intr-o lingura unt se caleste ceapa si ciupercile tocate(eu de lene le-am tocat la robot) apoi spre final se adauga sare,piper,verdeata.se lasa sa se raceasca putin si se amesteca cu crema de branza.rezulta o pasta care se intinde peste carnea de pui usor batuta si condimentata
se ruleaza pieptii si se imbraca in fasii de sunca(pe primul l-am prins cu itori dar mi-am dat seama ca merge foarte bine fara)
se pun in forma



si stropesc cu putin ulei de masline si le-am tinut la cuptor 50 min la 185



si am facut rapid un sos:
am calit in ceva ulei stors de la rulade 2 cepe mici rosii si am stins cu putina supa si dupa 1-2 clocote am pus faina si 1 cutie smantana groasa,sare,piper,verdeata si am bagat la mixerul bat.

muffins cu portocale


reteta de aici:

1 doza mandarine

300g faina
100g zahar
1plic finess portocale
3oua
150ml ulei
75ml suc de la compotul de mandarine
1plic praf de copt


se amesteca toate ingredientele


pina rezulta o compozitie omogena:

care se pune compozitia in tava de muffins pregatita cu hartiute:

se aranjeaza deasupra mandarinele:


si se da la cuptor pentru 25min la 180 grade:

se lasa 5 min sa se racoreasca si scot din forma.

muffins cu amaretto si prune



150g prune din compot
150g faina
1plic praf de copt
3 oua
1plic zahar vanilat
75ml ulei
50ml amaretto(lichior de migdale)
50g migdale

pt decor:
200ml smantana pentru frisca
1plic zahar vanilat

se amesteca toate ingredientele pentru aluat,se imparte in formele pregatite cu hartiute si se pun deasupra prunele taiate bucatele.se coc 25-30min la 180 grade.
pentru decor se bate frisca cu zaharul vanilat si se pune cate un mot.

se pot face cu caise sau piersici