Despre mine

sotie si mamica fluturasului Matei

Postări populare

aici poti cauta printre retetele de pe blog


Schnäppchen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

luni, 5 noiembrie 2007

clatite cu dulceata de visine

cred ca nu este o reteta deosebita,dar prezentarea o face cu siguranta sa vi se faca pofta!
aluat:

-3 oua
- 1 plic zahar vanilat
-200ml apa minerala
-5 linguri faina
-1 plic finesse coaja portocala

i
ngredientele se mixeaza intr-un bol si se lasa aluatul la odihnit 15 min.se coc in tigaie pensulata cu putin ulei,la foc mare.se ung cu dulceata sau finetti.
sa aveti pofta!

.

pui cu smantana si rösti cu speck


pt pui cu smantana:
400g piept pui
1 ceapa mare
2 catei usturoi
300g ciuperci amestec
3linguri ulei masline
200ml smantana dulce
75ml vin alb
250ml supa pui
sare,piper,patrunjel verde tocat

pt rösti:1 lingura ulei
3 felii de bacon
2 cepe
sare,piper,
5-6 cartofi fierti

carnea de pui se taie bucati mici si se pune in uleiul incins pina isi schimba culoarea.se adauga ciupercile, ceapa si usturoiul tocate marunt si se dinstuie cateva minute.se stinge totul cu vinul si lasam sa se evapore.adaugam apoi supa si smantana dulce si fierbem pina sosul a scazut bine.condimentam totul cu sare,piper si la final,dupa ce am luat de pe foc punem verdeata.

pentru rosti tocan baconul fin iar cartofii fierti ii dam prin partea mare de la razatoare.ceapa tocata fin si baconul se pun la calit in ulei si se lasa sa se racoreasca.se amesteca cu ouale si cartofii,condimente.se pune compozitia in tigaie unsa cu ulei si se prajeste mai intii pe o parte apoi pe cealalta.

se servete cu pieptul de pui si un pahar de vin.


oua umplute cu sunca


10 oua
2-3 felii sunca presata
2-3 linguri smantana acra
sare,piper,patrunjel

galbenusele fierte, felii sunca presata tocata fin, smantana acra,patrunjel verde tocat,sare,piper se freaca bine si se umplu jumatatile de albus.

Ciorba de crap


2 morcovi,
1 radacina patrunjel,
1 ceapa mare,
putin orez,
un crap mediu
2 linguri ulei
verdeata tocata
2 rosii cu suc din conserva

Se curata crapul, se spala bine si se taie bucati.se incinge uleiul si se pune ceapa tocata si morcovii la calit,se adauga rosiile si se stinge totul cu apa fiarta.se lasa la foc potrivit. Cand zarzavatul e aproape fiert, se pune orezul bine spalat si pestele in oala si se lasa sa fiarba la foc potrivit. Se adauga sare dupa gust. Cand e aproape gata, se pune borsul fiert deoparte si strecurat, precum si o mana de verdeata taiata marunt. Se tine sa mai dea un clocot.eu acum am pus zeama de lamaie din lipsa borsului.


duminică, 4 noiembrie 2007

budinca de cartofi


1 kg cartofi
250g smantana acra,groasa
4oua fierte tare
300g telemea(feta)
50g unt

Se fierb cartofii intregi si necuratati cam jumatate de ora la foc mediu. Dupa ce s-au terminat de fiert, se descojesc si se taie felii cam 0.5 cm latime. Se da brinza telemea pe razatoarea mare. Se unge bine cu unt o cratita mijlocie . Se pun cartofi felii pe fundul cratitei, adauga piper si apoi 2 oua felii, ceva branza si smantana. Se intinde din nou un strat de cartofi si se urmeaza la fel ca mai sus ouale felii, brinza si smintina, aceasta fiind deasupra cind nu mai sunt cartofi. Se lasa la cuptor cam 15-20 de minute la foc mediu.in ultimele 10min am pus si cateva felii de cascaval ce erau ratacite prin frigider.se servesc simplu sau ca si garnitura langa friptura.



rulade de porc cu spätzle


3-4 rulade porc
1lingura mustar
2 cepe
150g bacon cuburi
3 castraveti acrii
3-4 linguri ulei
1pahar vin rose(sau rosu)
sare,piper
spätzle
1cana supa legume
200ml smantana dulce,de frisca
1lingura amidon

carnea de porc se unge cu un strat subtire de mustar.
ceapa se toaca si se amesteca cu baconul cuburi si castravetii acrii tocati marunt.se pun pe carne,ruleaza si prinde cu scobitori.se prajeste carnea in ulei incins bine,pe fiecare parte apoi se stinge totul cu vinul si se lasa sa se evapore.se toarna supa de legume si se da la cuptor 45 min.
sosul se leaga cu amidonul si se pune smantana.se da un clocot,condimenteaza si serveste cu carnea si pastele fierte in apa sarata.

File de porc cu sos de piper


reteta de la maya

Filet de porc
400 smantana (de frisca)
100 ml vin alb
sare
piper boabe -alb,verde,negru
ceva ulei de masline(sau floarea soarelui)

Taiati carnea felii subtiri (15 mm)
incingeti o tigaie cu o lingura de ulei de masline,puneti feliile la prajit la foc puternic,3 minute pe fiecare parte.Se stinge cu vin alb.Se lasa cateva minute la fiert.Se adauga smantana si piperul alb/verde si se amesteca putin si se sareaza.Se lasa la fiert inca 2-3 minute la foc puternic.
Daca nu se leaga sosul(din cauza smantanii..) ,legati sosul cu putin amidon.

Se poate servi cu orez natur/wild/basmati/thai..

piept de pui umplut, la cuptor



~5-6 piepti de pui
~1borcan ciupeci
~100g crema de branza
~sare,piper,verdeata tocata
~1 ceapa mai mare
~200g sunculita(bacon)



intr-o lingura unt se caleste ceapa si ciupercile tocate(eu de lene le-am tocat la robot) apoi spre final se adauga sare,piper,verdeata.se lasa sa se raceasca putin si se amesteca cu crema de branza.rezulta o pasta care se intinde peste carnea de pui usor batuta si condimentata
se ruleaza pieptii si se imbraca in fasii de sunca(pe primul l-am prins cu itori dar mi-am dat seama ca merge foarte bine fara)
se pun in forma



si stropesc cu putin ulei de masline si le-am tinut la cuptor 50 min la 185



si am facut rapid un sos:
am calit in ceva ulei stors de la rulade 2 cepe mici rosii si am stins cu putina supa si dupa 1-2 clocote am pus faina si 1 cutie smantana groasa,sare,piper,verdeata si am bagat la mixerul bat.