reteta de aici:
4 piepti de pui
sare,piper
1 zucchini nu prea mare
2linguri ulei
75g cascaval
pt garnitura:
(eu am folosit cartofi)
gnocchi
2linguri unt
patrunjel
carnea se condimenteaza cu sare si piper iar zucchini se taie felii foarte subtiri.se prajeste pieptul de pui in tigaia cu ulei,pe ambele parti,apoi se scoate si se aranjeaza pe o tava.zucchini se prajesc si ei scurt in putin ulei,se condimenteaza cu sare si piper si se pun peste fileurile din tava.deasupra se rade cascavalul.se da tava la cuptor pentru 5-7 min pina cand branza este topita.se servesc cu gnocchi fierti in apa sarata si apoi trecuti prin unt.
marți, 6 noiembrie 2007
fileuri de pui gratinate cu zucchini
Publicat de
mihaela
la
14:13
0
comentarii
franzela cu crema de branza si verdeata
500g faina
1cub drojdie proaspata
125ml apa
125ml lapte
1lingurita zahar
1lingurita sare
150g crema de branza cu verdeturi
putin lapte pentru uns deasupra.
aluatul la MP,prg Rapid,apoi am lasat la dospit si am intins o foaie,am rulat-o si am facut cateva taieturi desupra.am mai lasat 25min apoi am uns-o cu putin lapte si am copt-o la 200 grade.
Publicat de
mihaela
la
12:16
0
comentarii
tocanita tiganeasca
acuma ca e sau nu tiganeasca nu stiu,asa zice reteta din carte.oricum e buna si satioasa.
750g carne porc
4 cepe mari
3 linguri ulei masline
1-2 ardei grasi rosii
350g ciuperci
2 carnati prosapeti
sare,piper,verdeturi tocate
500ml suc rosii
carnea se taie in bucati mici si se pune la prajit in ulei incins.se adauga ceapa taiata in 8,ardeii fasii si ciupercile felii.se stinge totul cu sosul de rosii si 3\8l apa.se lasa sa se dinstuie totul,in cratita acoperita cu capac pentru circa 75 min.in 1 lingura ulei se prajesc carnatii proaspeti bucati si dupa ce au o culoare frumoasa se adauga la mancare,sper final.se condimenteaza totul cu sare,piper,verdeata tocata.
se serveste cu bagheta si/sau cartofi cuburi.
Publicat de
mihaela
la
12:08
6
comentarii
luni, 5 noiembrie 2007
muffins cu cioco si kokos
175g faina
1plic praf de copt
20g cacao
125g kokos
150g zahar brun
1lingurita scortisoara
3oua
150g unt
100ml lapte batut
25g ciocolata neagra tocata
pt glazura:
75g ciocolata
1lingura ulei
se topeste untul si se lasa la racit.se mixeaza ouale intregi cu zaharul,untul si laptele batut apoi se adauga restul ingredientelor.se pregateste tava de muffins si se imparte compozitia.cuptorul se preincalzeste la 180g si se coc muffins-urile pentru 20min.se lasa sa se raceasca si se decoreaza cu ciocolata topita pe aburi impreuna cu uleiul.
Publicat de
mihaela
la
18:08
0
comentarii
muffins cu cioco si branza proaspata
100g ciocolata
50g unt moale
pt crema de branza:
200g branza proaspata
1plic finesse portocala
60g zahar
1ou
pt aluat:
2oua
140g zahar
1plic zahar vanilat
120g faina
1plic praf de copt
am topit la Mu untul cu ciocolata si le-am lasat sa se raceasca.separat se amesteca toate ingredientele pentru crema de branza.
pentru aluat ouale,zaharul ,zaharul vanilat se mixeaza bine,se adauga untul+ciocolata si la final faina amestecata cu praful de copt.se pune aluatul in tava de muffins alternativ cu crema de branza si se da tava in cuptorul dinainte incalzit la 180 grade ,pentru 25min.
Publicat de
mihaela
la
17:56
0
comentarii
pulpe la cuptor, cu ciuperci
3 pulpe
1cutie ciuperci
3 cepe rosii
sare,piper,boia dulce
cateva fire de busuioc
ulei masline
am pus pulpele condimentate cu sare,piper,boia in tava si deasupra ciupercile si ceapa inele.totul stropit cu ulei de masline
am acoperit cu hartie de copt si am tinut o ora la cuptor
si am servit cu putin orez.
Publicat de
mihaela
la
17:31
0
comentarii
muffins cu feta si masline negre
reteta este de aici:
ingrediente pentru 12 buc:
125g feta
12 masline negre
250g faina
1 plic praf de copt
2oua
75ml ulei masline
150ml lapte
1 lingurita oregano
in reteta zice sa taiem feta cubulete,eu am dat-o pe partea mare de la razatoare.maslinele se taie in 4.am amestecat intr-un castron, cu ajutorul mixerului, ouale intregi cu uleiul ,verdeata si laptele,faina+praful de copt iar la final am pus branza si maslinele.compotitia in tava pregatita cu hartie de copt
si am dat-o la cuptor dinainte incalzit la 180-185 grade pentru 25min.
pufoase si bune!
Publicat de
mihaela
la
16:11
0
comentarii
ciorba din carne de porc
1/2 kg carne,
1 morcov,
1 pastirnac,
1 radacina patrunjel,
2 cepe,
1 ardei gras
2 rosii
1 cescuta orez,
zeama de lamaie, sare
leustean
1ou
Se taie carnea in bucati potrivite,se pune la fiert si se spumuieste. dupa 30min se adauga zarzavaturile curatite, spalate si taiate fideluta. Se lasa sa fiarba incet, la foc potrivit, iar cind zarzavatul este fiert apoi se adauga orezul, sare,piper,verdeata tocata.
se bate oul cu zeama de lamaie si se toarna in ciorba.se ia imediat de pe foc si se acopera cu un capac.
Publicat de
mihaela
la
13:53
0
comentarii