reteta de aici:
200g faina
75g amidon
1 plic parf de copt
75g zahar
1 plic zahar vanilat
4 oua
175g unt topit
100ml suc portocale
1 plic finesse portocale
1 ciocolata
se toaca ciocolata grosier.se amesteca cu mixerul zaharul,untul topit si putin racorit,ouale intregi:se adauga sucul de portocale,faina,praful de copt:
si se incorporeaza la final bucatile se ciocolata:
se amesteca usor cu o paleta:
se pune compozitia in forma de muffins.se coc muffins-urile in cuptorul preincalzit,la 180 grade,pentru25 min.se lasa 5 min in forma apoi se scot pe un gratar.sunt foarte pufoase si bune.
miercuri, 7 noiembrie 2007
muffins cu fulgi de ciocolata
Publicat de
mihaela
la
08:55
0
comentarii
limba cu sos de rosii si legume
2-3 limbi de porc
3 cepe
3 linguri ulei masline
4 morcovi
500g sos de rosii
1 lingura amidon sau faina
sare,piper
1 cana supa legume sau carne
verdeturi
se pune limba la fiert in apa si cand este fiarta se curata bine poi se taie bucati potrivite.se caleste ceapa taiata marunt in uleiul de masline,se adauga morcovii razuiti si se lasa sa transpire cateva minute.apoi se stinge totul cu apa si sosul de rosii amestecat cu faina.se lasa sa fiarba sosul 25 min,se pun bucatile de limba apoi se mai fierbe putin.se condimenteaza cu sare,piper si se pun verdeata tocata.
se poate servi cu orez paste,cartofi.
Publicat de
mihaela
la
08:50
2
comentarii
marți, 6 noiembrie 2007
Tort cu visine si ciocolata
blat
5oua
5linguri apa calda
180g faina
1lingura rasa cacao
150gzahar
1plic praf de copt
se separa oaule.galbenusele se freaca cu apa si zaharul.se bat albusele spuma tare si se adauga peste galbenuse.poi se incorporeaza usor faina amestecata cu cacao si praful de copt.
se pune in forma si se coace 40-45 min.
se lasa sa se raceasca si se taie o felie din tort care se faramiteaza.sau sa taie patrate mici.
crema
1borcan compot visine se 750ml se pun la fiert
2plicuri glazura transparenta de tort se amesteca cu putina apa si se toarna peste visine.se lasa pe foc amestecand continuu pina incepe sa se inchege.
se insiropeaza usor blatul.se pune inelul in jurul tortului si se toarna compozitia de visine.
800g frisca se bate.
200g se toarna peste visinele reci complet(pentru ca eu am turnat-o peste visinele care erau calde inca mi-a ''luat-o la vale''crema)se pun firimiturile si o parte din frisca.cu cealalta se imbraca tortul si se decoreaza.se da la rece pina in momentul servirii.
Publicat de
mihaela
la
21:13
2
comentarii
pitute cu masline
500g faina
40g drojdie
250ml apa
2linguri ulei masline
sare
se face un aluat care se amesteca cu putin rozmarin tocat si150g masline tocate mai mare. dupa ce a dospit se fac pitute,pe care le-am uns cu ulei si le-am copt la foc potrivit.
Publicat de
mihaela
la
21:10
4
comentarii
omleta cu sunca
reteta de aici:
4 oua
1 lingura suc lamaie
sare,piper alb,nucsoara rasa
1lingura amidon
3 linguri margarina
125g sunca presata
300g ciuperci
1 ceapa
ceva usturoi verde
125g smantana dulce
50g cascaval ras
se separa ouale,se bat albusurile spuma tare,apoi adaugam zeama de lamaie,galbenusurile,amidonul si condimentele.se toarna in tigaia cu 1lingura grasime incinsa si se coace.
sunca se taie fasii,ciupercile felii iar ceapa se toaca marunt.se pun ciupercile si ceapa in margarina incinsa si se dinstuie la foc potrivit,apoi condimenteaza cu sare si piper.se adauga 125ml supa, smantana si jumatate din cascaval care se lasa sa se topeasca.se ia de pe foc si adaugam sunca.se pune umplutura pe omleta si deasupra restul de cascaval.se orneaza cu usturoiul verde.
Publicat de
mihaela
la
15:46
0
comentarii
gulguf cu martipan si cirese
1 borcan compot cirese
1plic budinca vanilie
scortisoara,cuisoare
7 oua
300g zahar
100g martipan
300g unt
coaja rasa a unei portocale
150g faina
150g amidon
zahar pudra
se fierbe budinca de vanilie cu sucul de la compotul de cirese si aromele.se ia de pe foc apoi se adauga ciresele.
se separa ouale.albusurile se bat spuma tare si 150g zahar.martipanul bucati,restul de 150g zahar si coaja de portocala se mixeaza bine,se adauga galbenusurile pe rand apoi la final,albusurile spuma,faina,amidonul si praful de copt.se unge si pudreaza cu faina o forma de gulguf.aluatul si compotul se pun alternativ in forma si se coace prajitura la 175 grade pentru 60-75 min.se lasa sa se raceasca si se pudreaza cu zahar.
Publicat de
mihaela
la
15:30
0
comentarii
supa cu piper si carne de porc
reteta de aici:
600g carne de porc
2 linguri ulei
1 ceapa mare
500g ciuperci
2 linguri faina
3 castraveciori acrii
1 lingura piper verde
5 linguri(merge si o cutie de 200g) smantana dulce
patrunjel
carnea de porc se taie fasii care se prajesc in uleiul bine incins.se condimenteaza cu sare si piper,se scoate deoparte si se pastreaza la cald.ceapa tocata si ciupercile felii se pun la prajit in uleiul de la carne,se pune faina si se lasa putin la distuit.se toarna 1l apa+cub instant(sau supa)si se lasa sa fiarba.se pune carnea si se mai continua 15-20min.castraveciorii se teie bete si inainte de final se pun in cratita impreuna cu boabele de piper.se toarna si smantana,sare,piper,verdeata tocata.
Publicat de
mihaela
la
15:19
0
comentarii
cornulete cu vanilie si nuci
ingrediente pentru 30buc:
reteta de aici:
50g samburi de nuca
100g unt moale
50g zahar pudra
125g faina
1 galbenus
vanilie
se amesteca toate ingredientele si aluatul rezultata se inveleste in folie si da 1ora la rece.se imparte apoi in mai multe parti din care se formeaza rulouri lungi de 6cm la care se da forma de cornulet.se pun pe tava cu hartie de copt si se coc 15min in cuptorul dinainte incalzit.caldute inca se pudreaza cu zahar.
Publicat de
mihaela
la
14:25
1 comentarii