Despre mine

sotie si mamica fluturasului Matei

Postări populare

aici poti cauta printre retetele de pe blog


Schnäppchen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

miercuri, 7 noiembrie 2007

painici cu seminte de mac si sesam


600g faina
1 cub drojdie proaspata,45g
2 linguri ulei raps
400ml apa+lapte
sare
1 lingura zahar brun

seminte si 1 ou pentru uns deasupra

aluatul l-am facut la MP,prg rapid si apoi l-am cantarit si impartit in 13 parti egale,am format bilute cu mainile putin unse cu ulei,le-am uns cu galbenus,presarat cu seminte si le-am pus in tava.le-am mai lasat 25min,apoi le-am dat la copt.

spaghetti cu sos de lamaie si zucchini



1 piept mare pui
1 zucchini potrivit
1 lamaie Bio
2linguri ulei raps
200ml smantana
100ml supa pui
verdeata
spaghetti

se taie pieptul in cuburi si se pune la prajit in uleiul incins.cand s-a rumenit se adauga feliile de zucchini si se lasa sa se prajeasca si ele.se stinge totul cu smantana si supa,se adauga coaja de lamaie si se dau cateva clocote.se condimenteaza cu sare,piper,se adauga verdeata si se serveste imediat cu pastele fierte in apa sarata.

muffins cu sunca si cascaval

aluat:
200g faina
1 plic praf de copt
100g sunca presata
1 borcan ciupercute,170g
200ml lapte
3 oua
sare,piper
150g cascaval ras

ciupercile se pun in sita la stors iar sunca se taie fasii.se amesteca ingredientele pentru aluat iar la final se adauga sunca,ciupercile si cascavalul ras.se pune compozitia in forme si se coc 25min la 180 grade.

botezul

asa cum era si normal,a fost crestinat si fluturasul meu,in romania,cand am fost in mai in concediu.am prins 2 saptamani de vreme foarte urata si chiar in ziua botezului a plouat cu galeata.vorba batraneasca zice ca ploaia e bogatie :)


cu mosica


unchiul din partea bunicului

nasica mea draga:

nasii:


matei a fost foarte cuminte,pina cand a inceput sa fie dezbracat,abia atunci si-a dat seama ca ceva nu este in regula :)

in cadita cu apa calda:



si puiul gata crestinat si total speriat:


restul s-a petrecut la restaurant....unde a participat si fluturasul,ca doar era personaj principal.



tortuletul:



si-alta data o vom face si mai lata :))

Briose cu ciocolata si nuci




reteta de la Poca

130 gr. unt
100 gr. zahar tos
3 oua
miez de nuca maruntita
250 gr. faina ( am folosit faina cu punga rosie , Titan, aia care creste singura)
1 pliculetz praf de copt (10 gr. adica)
130 ml lapte caldutz
fulgi de ciucalata
2 pliculetze zahar vanilat
coaja rasa de la o lamaie
1 praf de sare

intr-un castron se pun oole intregi impreuna cu zaharul tos, zaharul vanilat si praful de sare.se mixeaza foarte bine, pana-si dubleaza volumul.se adauga faina amestecata cu praful de copt.dupa ce puneti faina cu prafu' de copt, mixatzi tot timpu', apoi adaugatzi laptele caldutz,coaja de lamaie,siuntul topit si racit ( eu l-am pus caldutz, l-am tinut un pic in congelator). Pe masura ce adaugatzi ingredientele, mixatzi tot timpul.se pun bobitele de ciocolata , se amesteca cu o lingura.am pregatit forme de briose .


Le-am uns si infainat pe toate , ca sa fiu mai sigura. Se umplu cam 3 sferturi.se presara deasupra bucatelele de nuca date prin faina.se baga tava la cuptorul incins la 175 grade, pt 30-35 min. max.

Muffins speciale cu ciocolata


100g ciocolata amara,60% cacao
120g unt

pentru aluat:
150g faina
1 plic praf de copt
3 oua
120g zahar
2 linguri lapte
1 plic zahar vanilat

pentru decor:
100g ciocolata amara
30g unt
3linguri smantana pt frisca
25g fistic tocat

pentru inceput se topeste ciocolata si untul si se lasa sa se raceasca.se amesteca apoi impreuna cu restul ingredientelor pentru aluat.se imparte compozitia in tava de muffins si se coc la 180 grade pentru 20-25min.se lasa la racit.

pentru decor:
se topeste ciocolata cu smantana,untul si zaharul vanilat.se amesteca intr-una pina devine o masa cremoasa apoi se adauga fisticul.cu o lingurita se aranjeaza peste muffins-uri.

muffins cu arahide si banane


1 banana mare zdrobita
2 linguri zeama lamaie
160g unt de arahide
50g zahar brun
2oua
1plic praf de copt
125ml ulei
125ml lapte batut

banana zdrobita se stropeste cu zeama de lamaie.se amesteca cu mixerul toate ingredientele si se repartizeaza compozitia in tava.se coc 25 min la 180 grade.

muffins cu branza si scortisoara


75g waffeln cu unt
500g quark
100g zahar
1 lingurita scortisoara
1plic praf de copt
2oua
100g gris
190g unt

in plus:
100g dulceata de cirese
25 g waffeln cu unt

se amesteca zaharul cu branza proaspata(quark),ouale,grisul si untul topit si lasat la racit.waffele se zdrobesc si se adauga impreuna cu grisul si aromele,praful de copt la compozitie.se pune compozitia in tava de muffins pregatita cu hartiute si se coc 25min la 180grade.se lasa sa se raceasca 10min si se scot din tava.se decoreaza cu dulceata si waffele bucati.