Despre mine

sotie si mamica fluturasului Matei

Postări populare

aici poti cauta printre retetele de pe blog


Schnäppchen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

joi, 8 noiembrie 2007

tort cu mere


400g faina
200g unt
1plic praf de copt
250g zahar
2oua
1priza sare

100g stafide
1,5kg mere
400ml vin(am pus suc mere)
2 pachete budinca vanilie
6 linguri zeama lamaie
30g faina pt paneuri

1 galbenus
1 lingura smantana dulce
50g zahar pudra

pentru aluat:
ouale,untul razuit pe partea mare,125g zahar,faina si praf de copt se face un aluat care se lasa 30min la rece.vinul(sucul de mere) se pune la fiert cu zaharul si scortisoara.merele se taie cubulete si se stropesc cu zeama de lamaie.se adauga la budinca,lasa 5 min sa fiarba.se adauga budinca amestecata cu putina apa si se leaga compotul.
2/3 din aluat se intinde pe fundul si peretii formei de tort,deasupra se presara faina pentru paneuri si se pune compotul de mere in care s-au incorporat si stafidele.se aranjeaza restul de aluat si se inteapa cu o furulita.se unge cu galbenus+smantana si se coace 50min.rece se unge cu o glazura din zaharul pudra si 1-2 lingurite zeama lamaie.
se taie rece.

carne de porc la cuptor,cu crusta de cartofi

300g carne de porc
2 cepe
3 catei usturoi

1 cutie ciuperci intregi
1 lingura faina
1cutie rosii in suc
50ml apa +knorr sau supa
500g cartofi fierti
Sare,piper
frunze de busuioc

Carnea taiata cubulete se pune la calit in 3 linguri de ulei impreuna cu ceapa si usturoiul tocate.

Se adauga apoi ciupercile

Si se lasa sa se dinstuie la foc mic.se pune faina

Si se amesteca bine.dupa cateva minute adaugam condimentele si pasta de tomate.


Fierbem 10minute la foc potrivit.turnam apoi intr-o forma rezistenta la cuptor,neunsa.


Cartofii fierti in coaja se taie felii si se aseaza ca solzii peste carne.Condimentam din nou cu sare si piper

Dam cratita la cuptor 40minute la 200grade pina cand cartofii se ‘’parlesc ‘’putin.


servim cu muraturi.



orez cu pulpe,la cuptor


2 pulpe mari de pui,
2 buc. ceapa,
2 buc. ardei grasi,
1 morcov,
1 cutie ciuperci (facultativ),
2 linguri ulei, piper, sare,
2 pahare de orez (care va fi pus la inmuiat in apa rece 1 ora),
4 pahare de supa de pui

pulpele le-am taiat in 2 si le-am condimentat cu sare si piper.am incins uleiul si am prajit carnea.am scos-o si am pus-o in forma care merge la cuptor. apoi am pus orezul in grasimea de carne si l-am inabusit putin.legumele tocate le-am amestecat scurt cu orezul si am turnat totul peste pulpe.supa,ceva verdeata,sare,piper se amesteca si se toarna deasupra. se da cratita la cuptor,la 160 grade pina scade lichidul.


tarta "tinta"





reteta de aici:

aluat:
150g faina
1 plic praf de copt
50g zahar
100g unt
1 pachet zahar vanilat
coaja rasa de lamaie

umplutura de branza:
250g quark
1 ou
50g zahar
2pachete zahar vanilat
1lingura amidon

umplutura de mac:
250g mac gata pregatit
1ou

se amesteca toate ingredientele pentru aluat,vor rezulta firimituri iar 2/3 din ele se pun in tava de tarta/tort unsa si pudrata cu faina.se amesteca quark-ul cu restul ingredientelor iar in alt castron macul si oul.pe pun in tava alternativ.


deasupra se presara restul de fulgi.


se da tarta la cuptorul dinainte incalzit la 180 grade pentru 35 min.

miercuri, 7 noiembrie 2007

Cartofi a la dauphinoise


reteta de la Aura


-4 cartofi mari, 1.2 Kg
-un praf de nucsoara
-300 ml smantana liquida
-20 g parmezan fin razuit
-20 g unt

Se preincalzeste cuptorul la foc potrivit
Cartofii se taie rondele foarte subtiri.
Se unge cu ulei peretii unei tavi de pus la cuptor.
Se aseaza cartofii in tava si se presara nucsoara. Turnam apoi smantana
Presaram si parmezanul deasupra... si untul.Apoi dam la cuptor, acoperit, timp de 30 minute, dupa care descoperim si mai lasam pt. inca alte 40 minute sau pana se rumeneste deasupra si cartofii sunt moi. Sunt foaaarte gustosi si foarte usor de facut!

conopida in aluat de lapte acru



1 conopida
2 oua
200-300ml lapte acru in functie de cat de mare este conopida
sare,piper,putin usturoi
5 linguri faina
ulei pentru prajit

am fiert conopida si apoi am desfacut-o buchetele.am lasat sa se stoarca toata apa din ea. am pus in robot ouale, laptele acru,sare,piper,putin usturoi, faina si am mixat pina am avut un aluat omogen si gros ca cel de clatite. am turnat aluatul peste conopida. am amestecat bine.
trebuie ca aluatul sa fie putin mai sarat si piperat caci nu am pus sare peste conopida deloc. se pune ulei la incins,se ia cu lingura din compozitie si se pun in ulei gramajoare. se coc bine pe ambele parti.

budinca de carne tocata


500g carne tocata
2-3 felii paine mai veche
2 ardei grasi
2 cepe
2oua
sare,piper,verdeata

3-4 rosii
100g gouda razuita

se toaca ceapa marunt,ardeii se taie cubulete si se amesteca cu feliile de paine muiata in putina apa si stoarsa,carnea tocata,verdeata maruntita,ouale.se condimenteaza amestecul cu sare si piper.se pune apoi intr-o tava unsa si se da 45min la 200 grade. se taie rosiile felii subtiri si se aranjeaza peste carne cand aceasta a fost scoasa din cuptor.se presara deasupra gouda razuita si se mai pune 15-20min la cuptor la 150 grade.

se serveste calda sau rece.

peste(forelle) prajit


2-3 pesti
3 linguri faina alba
1 lingurita rasa boia
sare,piper
ulei pentru prajit
zeama lamaie

se amesteca faina,boiaua dulce si sarea cu piperul intr-un castron.pestele se stropeste bine cu zeama de lamaie in interior si exterior si apoi se da prin amestecul de faina.se pune la prajit in uleiul incins.se serveste imediat alaturi de cartofi fierti trecuti prin unt,condimente si verdeata.