Despre mine

sotie si mamica fluturasului Matei

Postări populare

aici poti cauta printre retetele de pe blog


Schnäppchen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

duminică, 18 noiembrie 2007

prajiturele cu portocale



reteta de aici:



125g unt
125g zahar
1 ou
200g faina
1 plic praf de copt
coaja de portocala



se amesteca toate ingredientele,pina avem un aluat fin si omogen.



se imparte aluatul in 40 bucati,se modeleaza bilute care se apasa putin si se pun in tava cu hartie de copt,lasand distanta intre ele.


se dau la cuptor 10-12 min.


reci se ung cu dulceata de portocale si decoreaza cu coaja razuita.eu o parte le-am lasat simple iar altele le-am decorat cu putina ciocolata topita.

hamburgeri facuti acasa


6 pitute cu sesam
250g carne tocata
2 cepe
1ou
2 catei usturoi
sare,piper,boia
verdeata tocata


carnea tocata se amesteca cu usturoiul,ceapa tocate,condimentele,verdeata


si rezulta o compozitial aceasta:


care se imparte in 6 parti,li se da o forma cat de cat rotunda si care se pun pe hartie de copt


se dau la cuptorul preincalzit,la 190 grade,pentru 25-30min.


se ung pitutele cu mustar,se pune carnea,felii de rosii,cascaval....



se servesc cu cartofi.

chiftele de conopida cu cascaval



500g conopida fiarta
2 oua
2 cepe
120g cascaval
sare,piper,boia dulce
verdeata tocata
3 linguri ulei raps
1 lingura faina
1 felie paine tare



conopida se zdrobeste cu furculita si se amesteca intr-un castron cu ouale,faina,ceapa tocata si calita cateva minute in uleiul de raps,condimentele,paine inmuiata in putin lapte si bine stoarsa,cascavalul ras,verdeata tocata fin.


se lasa compozitia obtinuta sa se odihneasca 30min


apoi se formeaza chiftelute cu mana uda care se pun in ulei incins.


se prajesc bine pe ambele parti apoi se scot pe o hartie absorbanta.se servesc cu sos de usturoi.

sâmbătă, 17 noiembrie 2007

Melcisori cu nuca si cirese


200g crema de branza
3 oua
6 linguri ulei
100g zahar+5linguri pentru crema
400g faina
1 plic praf de copt
200g nuci sau migdale macinate
1borcan compot cirese sau visine
Coaja unei lamai


Pentru aluat se amesteca cu robotul branza,zaharul,1ou intreg si 1albus apoi se adauga coaja de lamiae,uleiul,faina si praful de copt.rezulta un aluat care se lasa 30min.sa se odihneasca.


Intre timp punem visinele sa se stoarca si batem albusul pastrat si inca unul spuma tare

Incorporam nuca macinata si zaharul in albus.amestecam bine.

Din aluat intindem o foaie cat se poate de subtire pe masa infainata apoi punem deasupra compozitia de nuci care se va intinde cam greu.

Imprastiem deasupra ciresele

Rulam si taiem felii

Pe care apoi le punem in tava pregatita cu hartie de copt.

Deasupra se ung cu galbenusul ramas batut cu 3 linguri de apa calduta sau lapte.se coc 20min la 185grade.


Se servesc simpli sau presarati cu zahar pudra.

bezele cu migdale si portocale


120g zahar pudra
2 albusuri
50g orangeat
200g migdale macinate

albusurile se bat spuma tare.se adauga zaharul pudra cernut si se bat pina sta teapana spuma.se adauga migdalele macinate si orangeatul tocat fin.cu ajutorul a 2 lingurite se pun gramajoare de aluat pe tava.se coc 15 min la 160 grade.se lasa sa se raceasca.se decoreaza cu glazura alba si neagra.

cozonac cu migdale si stafide


aluat:
375g faina
1 cub drojdie,40g
150ml lapte
75g zahar
150g unt
1 plic arome pt cozonac

umplutura:
125g stafide ce au stat cateva ore in rom
50g sukkade(stafide fara samburi)
50g orangeat
100g migdale

se pune faina intr-un cstron si se face o gaura in mijloc.se dizolva drojdia in lapte,se lasa cateva minute apoi se toarna peste faina,se adauga zaharul,untul,sare cat luam intre degete si aromele.se framanta un aluat care se lasa la dospit pina isi dubleaza volumul.se mai framanta inca o data si se adauga migdalele si restul fructelor confiate,apoi se lasa iar la dospit.se pune aluatul in tava si da la cuptor,pentru 60min.se unge cu unt topit si pudreaza cu zahar din belsug.

Muffins cu lapte batut si afine



125g unt
125g zahar
2 oua
300g faina
1 plic praf de copt
125ml lapte batut
125g coacaze
ciocolata alba pentru decor

untul,zaharul,ouale si laptele batut se mixeaza bine.se adauga faina+praful de copt.se imparte compozitia in forma de muffins si deasupra se aseaza afinele.se coc muffins-utile in cuptorul preincalzit,35min.se lasa sa se racoreasca si se decoreaza cu ciocolata alba topita.

bilute cu fulgi de ovaz si Quark


150g fulgi ovaz
1 ou
1 pachet budinca migdale
80g unt
1 plic praf de copt
50g miere
1 lingura scortisoara
1lingura quark
1plic finess portocala
250g dulceata caise

se amesteca fulgii de ovaz cu mierea,oul,untul topit dar nu fierbinte si budinca praf.se adauga si faina+praful de copt,aromele si quark-ul si se framanta pina avem un aluat compact;se imparte in 35 bilute,se face cate o gropita cu degetul aratator in fiecare biluta si se aseaza pe tava cu hartie de copt.se pune marmelada in gropite,se stropesc cu putin lapte si se coc fursecurile 15min.reci se pudreaza cu zahar.