Despre mine

sotie si mamica fluturasului Matei

Postări populare

aici poti cauta printre retetele de pe blog


Schnäppchen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

miercuri, 21 noiembrie 2007

paini cu verdeata si faina integrala

250g faina integrala
250g faina alba
1 cub drojdie proaspata
1 lingura miere
3 linguri ulei rapita
250ml apa
1 lingurita sare
2 linguri patrunjel verde tocat
1 lingura marar verde tocat

aluatul l-am facut la MP,prg rapid,apoi l-am lasat la dospit si l-am impartit in 12 bucati,am format pitute care le-am pus in tava,le-am crestat putin si le-am lasat din nou la dospit,pentru 20min.le-am uns cu galbenus+apa si le-am copt la 180 grade.

marți, 20 noiembrie 2007

carne de vitel cu sos de legume


800g carne de vitel cu os si maduva
3 cepe
3 morcovi
200ml rosii pasate
125ml vin alb
500ml supa
sare,piper,verdeata tocata
2 linguri faina
4 linguri ulei raps

carnea condimentata cu sare si piper se trece prin faina


apoi se pune in tigaia cu uleiul bine incins si se prajeste bine pe amandoua partile.

se stinge cu vinul si se lasa sa se evapore.se pun legumele:


si dupa ce s-au calit 5 min


se adauga supa si sosul de rosii,verdeata.se acopera si fierb la foc mic aproape 2 ore.la final mai condimentam cu sare,piper,adaugam ceva verdeata tocata.carnea se scoate cu grija,sa nu se desprinda de os si sosul l-am lasat inca 15 min sa scada.se serveste cu orez.

luni, 19 noiembrie 2007

Drob de pui cu ciuperci



400 g ficatei de pui,
1 cutie ciuperci,
1 legatura ceapa verde,
1 legatura marar,
1 legatura patrunjel,
50 gr unt,am folosit ulei
sare, piper,
4 oua+1 ou pentru deasupra(facultativ)



Untul se topeste intr-o tigaie si se adauga ficatul taiat marunt.


Se prajeste 5 minute si se adauga verdeata maruntita,ceapa si ciupercile taiate felii.


Se lasa sa se raceasca. se bat ouale cu sare si piper. Se amesteca apoi cu verdeata si ciupercile tocate si ficatul si se pun in tava unsa,care merge la cuptor.

se bate 1ou si se toarna peste compozitia de ficatei.

se tine tava la cuptor 35min.

cand s-a racorit se taie patrate.

pulpe de pui pane

6-8 pulpe mici de pui,
o lingurita boia,
sare, piper,
2 oua,
2 linguri lapte,
8 linguri pesmet,
4 linguri faina,
o lingura busuioc tocat, ulei.



Pulpele spalate se freaca cu sare, piper si boia. Se bat ouale cu laptele. Separat se amesteca faina, busuiocul si pesmetul. Se trec copanele de pui prin ou si apoi prin compozitia de faina cu pesmet. Se apasa bine. Intr-o tigaie se infierbanta ulei si se prajesc copanele. Se servesc cu salata si cartofi.


negresa cu nuci



250g faina
1 plic praf de copt
125g nuci macinate
4 linguri cacao
100g zahar brun
200g margarina
1 ou

optional:

100g cioco neagra si alba pt decor


se freaca untul/margarina spuma cu zaharul,se adauga oul,nucile,faina,praful de copt si cacao.se toarna compozitia intr-o forma unsa si pudrata cu faina si se coace 25min.se lasa sa se raceasca si daca aveti chef se decoreaza cu cele 2 feluri de ciocolata.se marmoreaza cu o furculita.

reteta de aici:

pofta!

.

prajitura cu mere si capac de padispan



aluat1:
75g unt
75g zahar
1 ou
200g faina
1 plic praf de copt
1 plic zahar vanilat
putina esenta migdale

umplutura:
1kg mere
75g stafide
50g alune macinate
sucul si coaja unei lamai
100g zahar
scortisoara

padispan:
3 oua
2 linguri apa rece
3 linguri zahar
3 linguri faina
1 plic praf de copt

eu am dublat cantitatile si am facut prajitura intr-o tava mare.
se amesteca mai intai untul,zaharul,faina+praful de copt,aromele si oul foarte bine pina avem un aluat fin.se intinde in tava unsa si pudrata cu faina si se inteapa de mai multe ori.

merele se decojesc si se rad pe partea mare,se strpesc cu zeama de lamaie si se lasa 15min.se storc intre palme si apoi se amesteca cu stafidele,scortisoara,zaharul.alunele macinate si coaja de lamaie.se pun peste foaia din tava .se preincalzeste cuptorul la 180 grade si se pune tava pentru 20 min.
se separa ouale.se freaca bine galbenusurile cu zaharul si faina+praful de copt.se bat albusurile spuma tare cu apa,pusa lingura cu lingura si apoi se incorporeaza la amestecul de galbenus.se toarna peste mere si se da la cuptor pentru inca 20min.rece se taie felii potrivite.



duminică, 18 noiembrie 2007

"ochi" cu nuca de cocos


160g faina
6 linguri kokos
8 linguri zahar pudra
1 plic zahar vanilt
coaja de la 2 portocale
1 priza sare
4 galbenusuri
120g unt
250g dulceata de ananas
2 linguri smantana de frisca

se amesteca faina,kokosul,zaharul pudra,zaharul vanilat,coaja de portocale razuita,sarea si untul cu galbenusurile.se inveleste coca rezultata in folie si se da la rece 30-40min.se formeaza apoi 40 bilute care se pun in tava pregatita cu hartie de copt.se incalzeste dulceata si se strecoara.in mijlocul fiecarei bilute se face o adancitura in care se pune dulceata.se coc 12-15min la 200 grade.se scot din cuptor,ung cu smantana si se dau prin nuca de kokos.

mingi de ciocolata


50g ciocolata
250g faina
100g migdale
100g zahar pudra
2 linguri cacao
175g unt rece
2 linguri smantana de frisca
3 linguri zahar
1 plic zahar vanilat

ciocolata se raziueste.se amesteca apoi cu 1 lingura cacao,zaharul pudra,untul,migdalele,faina si smantana.se formeaza 2 rulouri care se invelesc in folie si dau la rece 30min.fiecare rulou se taie in 20 bucati,se formeaza bilute care se pun in tava pregatita cu hartie de copt.se coc 15min.se lasa apoi sa se raceasca.zaharul vanilat se amesteca cu 1lingura cacao si se tavalesc bilutele.