500g ciuperci
1 ceapa
100g quark
sare,piper,chili
2-3 linguri ulei cu usturoi
cascaval
verdeata tocata
1ou
ciupercile se spala in apa cu o lingura faina si se scot piciorusele cu grija.se toaca marunt,la fel si ceapa.se pune uleiul la incins,se caleste ceapa cateva minute: se adauga apoi picioarele de ciupercute,tocate si se lasa sa se evapore tot lichidul:
se lasa sa se raceasca apoi se amesteca cu oul,condimente,verdeata,quark-ul:
se umplu palariile ciupercilor si pun in tava de copt:
desupra se pune cascaval ras:
se pun 1 strop de ulei si se da tava la cuptor 25min.
sâmbătă, 24 noiembrie 2007
ciupercute umplute,cu quark
Publicat de
mihaela
la
21:41
0
comentarii
baghete cu seminte pentru sanwichuri
450g faina
1 cub drojdie
1 lingura miere
1 lingurita rasa cu sare
150ml iaurt simplu
200ml apa
100g seminte amestecate(dovlec,floarea soarelui,sesam)
1 galbenus
1 lingura iaurt
aluatul l-am facut la MP,prg pentru paine cu seminte si am lasat coca la dospit.apoi am impartit-o in 7 parti cat de cat egale:
se formeaza painici lunguiete care se pun in tava,la distanta intre ele si se lasa 15-20min la dospit.
se amesteca un galbenus cu o linguar iaurt:
se ung painicile si se presara cu ceva seminte pe deasupra:
se coc la 190 grade.pentru 40min,depinde de cuptor.reci se taie in jumatate pe lungime si se fac sanwichuri.
Publicat de
mihaela
la
12:00
2
comentarii
vineri, 23 noiembrie 2007
friptura de porc cu crusta crocanta
1 bucata carne de porc cu sorici
2 morcovi mai mari
3 cepe
sare,piper
750ml supa
3 linguri ulei
pt garnitura si sos:
cartofi
putina smatana pt frisca
carnea de porc se spala,sterge,cresteaza soriciul ,numai partea groasa.se condimenteaza bine cu sare si piper si se pune la prajit cu soriciul prima data in uleiul bine incins.
apoi se prajeste scurt si pe celelate parti:
se adauga legumele,ceapa taiata in 4 si morcovii bete:
si dupa 5 min se stinge totul cu supa:
se da la cuptor cratita,pentru 2 ore la 190 grade.din 30 in 30min se intoarce carnea cu cate o parte in sus.dupa ce a trecut timpul,am scos bucata de carne si am pus-o intr-o tava cu soriciul in sus 10min la 200 gradeo parte din legume le-am pasat cu mixerul bat si impreuna cu sucul de la carne am facut un sos,pe care l-am ingrosat cu o lingurita de amidon si condimentat cu sare,piper.putina smantana dulce se amesteca si se da un clocot.
cartofii se fierb intregi si se servesc cu legumele sosul si carnea taiata felii.
Publicat de
mihaela
la
20:04
0
comentarii
omleta de albus cu feta
zilele trecute Maya a pus pe culi o omleta din albusuri si mi s-a parut o idee excelenta sa scap de cateva care le aveam in congelator.am imbunatatit-o si a iesit ceva delicios....
6 albusuri
sare,piper,paprika dulce
100g feta
1 lingura ulei masline
albusurile se bat usor spuma cu putina sare si piper,iar branza se razuieste pe partea mare.
se adauga branza:
se mixeaza din nou si se toarna in tigaia cu uleiul incins,se presara deasupra paprika si se prajeste pe o parte,apoi pe cealalta:
se serveste imediat.
Publicat de
mihaela
la
12:08
2
comentarii
Supa picanta de gulas
reteta de la Aliza
500 carne de porc (pulpa)
2 cepe
2 linguri ulei
6 linguri passata de rosii
1,5 l supa
1 morcov
2 ardei grasi rosii
4 cartofi maricei
1 frunza de dafin
3 catei usturoi
1/2 lingurita maghiran
2 lingurite boia dulce
sare, piper
Spalam carnea o uscam si o taiem in cubulete mici.
Ceapa o taiem marunt, la fel si ardeii grasi.
Cartofii taiati cubulete.
Prajim mai intai carnea in ulei.Adaugam ceapa, acoperim si o lasam sa se inabuse.
Adaugam passata de rosii si supa.
Acoperim oala si lasam sa fiarba la foc mic timp de 30 de minute. Dupa ce a trecut timpul, adaugam ardeii grasi,morcovul, foia de dafin si cartofii cubulete.
Lasam sa fiarba pentru inca 30 de minute la foc mic.Cand mai are 5 minute de fiert, adaugam usturoiul taiat marunt, boiaua, maghiranul si sare si piper dupa gust.
Publicat de
mihaela
la
09:03
0
comentarii
joi, 22 noiembrie 2007
prajitura cu prune si smantana
azi mi-a venit pofta de o prajitura cu prune,nu am mai facut de cateva luni bune una.reteta este dintr-o carte de la dr.oetker,cu retete super simple si faine.reteta originala este cu nectarine,deci se poate face si cand e sezonul lor.
ingrediente:
-3oua
-100g zahar
-100g migdale(am folosit felii,imi place cum se simt in aluat)
-250g faina
-1 plic finess portocale
-150ml smantana dulce,pentru frisca
-125g unt topit si lasat sa se raceasca
-un compot prune
toate ingredientele,mai putin prunele :) se pun in robot:
si se mixeaza 2 min.se intinde apoi compozitia in tava unsa si pudrata cu faina sau pregatita cu hartie de copt.
se aranjeaza deasupra fructele bine stoarse de suc:
si se da tava la cuprorul dinainte incalzit,35-40min la 190 grade.
rece se pudreaza cu zahar si se serveste cu o cafea.
Publicat de
mihaela
la
12:03
0
comentarii
miercuri, 21 noiembrie 2007
tarta cu lamaie si bezea
una din retele mele preferate,am facut-o acum un secol si azi rasfoind printre retete am dat din nou peste ea.
foaia:
150g unt
75g zahar
300g faina
1 galbenus
3 linguri suc lamaie
coaja unei lamai
crema:
400ml lapte
50g zahar
50g amidon(de obicei pun o budinca vanilie)
5 galbenuse
coaja si zeama a doua lamai
bezea:
5 albusuri
100g zahar
pentru inceput amestecam intr-un castron ingredientele pentru foaie.se face o bila care invelita in folie se d 1 h la frigider.
in acest timp pregatim crema:pe foc mic punem laptele,zaharul,coaja de lamaie.amestecam intr-un castron galbenusurile cu budinca si 2-3 linguri lapte,sucul de lamaie,turnam peste laptele ce fierbe si lasam pina se ingroasa.apoi lasam sa se racoreasca.
aluatul de la frigider se intinde in forma de tarta unsa si pudrata cu faina,inteapa in mai multe locuri cu furculita si se da la copt 10min.se bat albusurile spuma tare cu zaharul si 1\3 din bezea se amesteca cu crema de galbenusurile.se toarna peste tarta si punem din nou la cuptor 15 min.se intinde restul de bezea deasupra,se fac modele cu lingura si se coace 10min,avand grija sa nu se inchida prea tare la culoare.
Publicat de
mihaela
la
20:26
1 comentarii
muffins "turta dulce" cu martipan si caise confiate
reteta de aici:
18 caise confiate
75g martipan
200g faina
175g zahar
1 plic praf de copt
3 oua
sucul unei portocale
1 plic finesse coaja portocala
1 plic aroma pt turta dulce
175g unt topit
100ml lapte
cate 50g ciocolata alba si neagra pentru decorse face cate o mica taietura in fiecare caisa confiata si se pune inauntru un bucatica de martipan
pentru aluat se mixeaza ouale intregi cu zaharul,pina cand acesta s-a topit.se adauga laptele si untul caldut si se mixeaza din nou.apoi aromele,sucul de portocala si faina+praful de copt.se imparte aluatul in tava de muffins ,in fiecare se se pune cate o caisa confiata,umpluta.
se coc 25 min la 180 grade.se lasa 10min in tava apoi se scot pe un gratar la racit.se decoreaza cu ciocolata topita.
Publicat de
mihaela
la
11:19
0
comentarii