Despre mine

sotie si mamica fluturasului Matei

Postări populare

aici poti cauta printre retetele de pe blog


Schnäppchen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

duminică, 2 decembrie 2007

cosite cu mac


aluat:
1kg faina
4 oua
170g margarina
putina sare
1 plic finesse portocala
250ml lapte
1 cub drojdie
100g zahar

umplutura:
300g mac
100g zahar
1 ceasca mica lapte

pt uns:
un galbenus
1 lingura lapte



aluatul l-am facut la MP,am pus mai intai toate ingredientele in masina:


si am lasat-o sa-si faca treaba:

apoi am lasat aluatul la dospit.intre timp m-am ocupat de umplutura:macul macina l-am amestecat cu zaharul si laptele fierbinte si am lasat compozitia sa stea cateva minute bune.


dupa ce a dospit aluatul,jumatate l-am intins pe masa unsa cu o lingura ulei:


si se pune umplutura pe ea:


ruleaza:

si taie in 2 cu un cutit bine ascutit:


apoi se impletesc cela 2:


se unge cu galbenusul amestecat cu 1 lingura lapte:


se coace la foc potrivit,rece se taie felii.deasupra se poate pudra cu zahar.

sâmbătă, 1 decembrie 2007

flori cu martipan si cirese confiate


250g martipan
125 zahar pudra
1 albus
1 varf cutit kardamon
1 lingura budinca vanilie,praf

100g cirese confiate

se amesteca toate ingredientele si rezulta un aluat omogen,dar nu foarte tare.daca este prea teapan se adauga inca putin albus.se pune in pistolul de biscuiti compozitia si se fac forme pe tava pregatita cu hartie de copt.se pune cate o cireasa confiata pe fiecare floare si se dau la cuptor pentru 10-12 min la 160 grade.
se pudreaza cu zahar.

sarmalute in frunze de varza acra


am primit din romania frunze de varza murata si numai cand le-am vazut mi s-a facut pofta de sarmalute.asa ca azi m-am pus la treaba:


500g carne tocata amestec porc+vita
1 morcov
2 cepe
sare,piper,leustean
125g sunculita afumata,fin tocata
350ml sos rosii pasate
120g orez
condiment de sarmalute(merge si fara)
foi de varza murata



am amestecat intr-un castron carnea tocata,orezul,sunculita tocata marunt,sare,piper,verdeturi,morcovul si ceapa rase pe partea mare de la razatoare si jumatate din plicul de amestec pt sarmalute:


si frunzele se taie in jumatate daca sunt mari:


si aici compozitia:


si ne apucam de impachetat:
prima a facut-o mama sa pot face eu poze :))





prima e gata:


intr-o forma rezistenta la cuptor am pus cateva frunze rupte pe fund si apoi sarmalutele impachetate,una langa alta:

deasupra am pus ceva marar,o foaie de dafin si sucul de rosii amestecat cu apa:

si le-am dat la cuptor,la foc potrivit:


daca va plac cu mai mult sos se poate adauga mai multa apa.
pofta mare!

vineri, 30 noiembrie 2007

orez de post



100g orez
3 linguri rapsöl
1 morcov
1 ceapa
sare,piper,ptarunjel verde tocat
1 cana supa legume


ceapa tocata fin si morocvul razuit pe mare se calesc in uleiul de masline:

se adauga orezul si se lasa cateva minute:


totul se stinge cu supa:


si se fierbe la foc mic pina scade lichidul.se adauga sare,piper,verdeata tocata.

riccioli la cuptor,cu feta si smantana


500g riccioli sau alte paste preferate
2 cutii smantana acra
2 cutii smantana dulce,de frisca
3 oua
400g feta


pastele se pun la fiert in apa cu putin ulei apoi se trec printr-un jet de apa rece.branza se rade pe partea mare de la razatoare,se amesteca ouale cu smantana si pastele:


se toarna compozitia in tava unsa cu 2 linguri ulei:


si se dau la cuptor 35min la 190grade:


noua ne plac fierbinti.

prajitura cu nuca de cocos si pere


reteta este din cartea de la dr.oetker,aici era sub forma de chec,m-am gandit ca nu ar strica sa-i adaug niste pere:


avem nevoie de:

250g faina
1 plic praf de copt
150g zahar
1 priza sare
3 oua
150g margarina moale,putin topita
150g lapte
100g nuca de cocos

o conserva pere

zahar pudra pentru deasupra

intr-un castron se amesteca untul moale,zaharul si ouale:


se adauga laptele caldut si nuca de kokos:


iar la final faina amestecata cu praful de copt:


se amesteca pina avem o compozitie cremoasa:


se toarna in forma de tort:


deasupra se aranjeaza perele:


se coace la foc potrivit,pentru 40min:


se pudreaza cu zahar si rece se taie felii.

joi, 29 noiembrie 2007

ciupercute cu mac si feta


325g faina
1 plic praf de copt
150g unt
75g branza feta
9 linguri apa calduta
3 linguri ulei rapita sau masline
sare
1 lingura mac

1 galbenus si 1 lingura iaurt pt uns deasupra
se amesteca toate ingredientele



si aluatul format se lasa 1h la rece.eu l-am lasat vreo 3 pina m-am intors cu matei de la plimbare:


se intinde aluatul pe masa,potrivit de gros si se taie forme:


se pun apoi in tava pregatita cu hartie de copt:

se ung cu galbenusul amestecat cu iaurtul:

se coc 15min la foc potrivit:


sunt excelente!