Despre mine

sotie si mamica fluturasului Matei

Postări populare

aici poti cauta printre retetele de pe blog


Schnäppchen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

luni, 15 septembrie 2008

Strudel cu gem de coacaze salbatice si branza

350g branza(quark+urda)
35-40g zahar
3 oua
1 borcan mic gem de coacaze salbatice
1 buc.foetaj proaspat
50g amarettini(pricomigdale)


* Se separa albusurile de galbenusuri. Se freaca bine - cu mixerul - galbenusurile cu zaharul si se adauga - pe rand - branza de vaci si albusurile batute spuma.
* Se-ncinge cuptorul la 200gr..
* Se pune la mijlocul aluatului umplutura de branza (lasand libere marginile circa 5 cm). Peste branza se presara biscuitii sfaramati.


* Se acopera cu un strat de gem, se pliaza laturile lungi ale aluatului peste umplutura, dupa care se ruleaza aluatul usor, cu ajutorul unui servet si se aseaza - cu lipitura in jos - pe o tava tapetata cu hartie pentru copt.


* se coace circa 45 de minute in cuptorul incins.rece se feliaza.

Pachetele cu peste alb

8 fileuri de peste alb (cod, salau etc.), 2 morcovi, 1 gulie, 2 tulpini de praz (doar partea alba), 2 lamai, 1/2 lingurita boabe de coriandru pisate, 2 crengute de cimbru, 4 linguri ulei de masline, sare, piper.


* Curatati morcovii si gulia si taiati-le bastonase subtiri. Despicati tulpinile de praz in doua, spalati-le, taiati-le fasii (pe lung) si tineti-le 3 minute in apa sarata clocotita. Treceti-le sub jetul de apa rece si lasati-le sa se scurga bine.
* Incingeti cuptorul la 180gr..
* Taiati o lamaie felii subtiri. Spalati si zvantati fileurile de peste.
* Luati patru foi de hartie pentru copt si aranjati pe toate 4 feliile de lamaie. Puneti peste ele fileurile de peste - doua cate doua si acoperiti-le cu legumele taiate. Stropiti-le cu putin ulei si presarati deasupra cimbrul si coriandrul.
* Indoiti foile de hartie si formati 4 pachete bine inchise, asezati-le pe tava din cuptor, lasati-le sa se patrunda circa 10 minute.
* Desfaceti pachetele, condimentati pestele cu sare si piper, stropiti-l cu zeama de lamaie si uleiul ramas si serviti-l cu o garnitura de orez.
Un sfat util: Nu folositi pentru pachete folie de aluminiu, pentru ca oxideaza in prezenta alimentelor acide, precum lamaia.

Tarta cu masline si branza de vaci

Ingrediente (pentru 8 portii):
225 g faina integrala,
sare de mare,
4 linguri pasta de masline (maruntite in robotul de bucatarie),
4 oua,
75 g unt rupt bucatele,
200 g ceapa,
2 linguri ulei de masline,
150 g masline verzi,
50 g parmezan (sau cascaval),
350 g branza de vaci (sau urda),
125 g frisca nebatuta,
1/4 - 1/2 lingurita praf de ardei iute (sau boia),
piper proaspat macinat, faina pentru planseta,
grasime pentru uns forma.


* Se framanta un aluat de faina, sare, 2 linguri de pasta de masline, 1 ou si bucatele de unt, se inveleste cu o folie si se tine 45 de minute la rece.
* Se curata ceapa, se taie rondele si se prajeste circa 10 minute, la foc mic, in uleiul incins. Se ia de pe aragaz, se incorporeaza pasta de masline ramasa si se lasa sa se raceasca.
* Intre timp, se taie maslinele in doua, se spala cimbrul, se zvanta si se aleg frunzulitele. Se da parmezanul (cascavalul) pe razatoarea mica.
* Se-ncinge cuptorul la 200gr..
* Se pune aluatul pe planseta infainata, se mai framanta o data si se intinde, pana ce se obtine o lipie cu diametrul de 28 cm. Se aseaza intr-o forma de tarta unsa, apasandu-l bine pe margini (se taie surplusul de aluat) si se inteapa cu o furculita din loc in loc.
* Se amesteca bine branza de vaci, frisca, ouale ramase, parmezanul ras, boiaua si piperul, se adauga jumatatile de masline si se gusta de sare. Se presara ceapa prajita peste aluatul din forma si deasupra se intinde crema de branza de vaci.
* Se da tarta la cuptor, se coace 35 de minute, se lasa sa se raceasca putin si se serveste calduta.

duminică, 14 septembrie 2008

cornuri speciale


aluat:

550g faina
50g migdale
4 linguri marmelada caise
3 linguri lichior caise sau migdale(amaretto)
30g unt topit
300ml lapte
1 cub drojdie proaspata
50g miere

-din toate ingredientele se framanta un aluat(la MP,in cazul meu) care se lasa sa dospeasca.
-se imparte in 2-3 bucati din care se intind cercuri,se taie raze si se ruleaza de la baza spre varf.
-se pun in tava,ung cu putina smantana amestecata cu 1 galbenus si presara cu 50g migdale felii.
-se lasa la dopsit inca 15-20min apoi coc la foc potrivit pentru 20min.

se servesc la micul dejun cu iaurt sau lapte.

vineri, 12 septembrie 2008

cheile nerei

nu stiu cum am ratat pina acum sa pun poze din locurile minunate in care mi-am petrecut copilaria si unde ne intoarcem cu drag de fiecare data.

pozele sunt facute anul trecut pe Cheile Nerei:























in zilele urmatoare trebuie sa caut cateva si cu satul bunicilor.

joi, 11 septembrie 2008

vinete orientale


2 vinete
3 linguri ulei masline
2 cepe mari
2 catei usturoi
1 morcov mare
250g carne tocata
3 linguri stafide
sare,piper,boia,scortisoara
3 rosii
100g cascaval


vinetele se injumatatesc pe lungime si miezul se scobeste cu grija.se toaca marunt.ceapa,usturoiul maruntite,morcovul felii subtiri si uleiul se pun la calit,se adauga miezul vinetelor si carnea tocata.totul se lasa pe foc pina scade tot lichidul.se condimenteaza cu sare,piper,boia,scortisoara,se adauga stafidele.
cu acest amestec se umplu jumatatile de vinete.
rosiile curatate de coaja si samburi se toaca marunt si se pun cu 100ml supa si 1lingura ulei pe fundul unei forma rezistente la foc.deasupra asezam vinetele


si ceva cascaval feliat:


se da la cuptor 45min ,la 180grade.ultimele 15min,numai la rezistenta de jos.se servesc impreuna cu sosul,fierbinti.

tort cu mandarine si blat de migdale



maine puiul nostru drag face 2 ani.timpul trece asa repede ca aproape nu mi-am dat seama.
am facut rapid un tortulet ca nu am vrut sa stau prea mult in bucatarie azi,afara fiind o vreme minunata:

blat:
4 oua
3 linguri suc proaspat de portocale
150g zahar
1 plic zahar vanilat
175g migdale macinate
25g faina
1plic praf de copt

crema
6 foi gelatina
3 doze mandarine,compot
250g crema de branza proaspata
150g iaurt de vanilie
50g zahar
200ml smantana dulce,pt frisca

1plic glazura transparenta de tort

se mixeaza ouale intregi,zaharul,sucul si apoi se adauga faina,praful de copt si migdalele macinate.se toarna compozitia in forma de tort unsa si pudrata cu faina si se coace 25min la 180grade.se lasa la racit.

gelatina se dizolva in 5 linguri suc de la compotul de mandarine.se amesteca apoi cu zaharul,iaurtul,crema de branza.se da la rece sa se intareasca.
dupa 30min se bate smantana de frisca bine si se amesteca cu crema de iaurt.se toarna peste blatul in jurul caruia am pus inelul de tort.se da din nou la rece.
peste crema se pun feliile de mandarine una langa alta.turnam glazura de tort pregatita cf indicatiilor de pe plic cu sucul de compot si lasam tortul cateva ore la rece.
se indeparteaza inelul si se decoreaza marginea cu felii de migdale.

edit: si o foto cu sarbatoritul:

waffeln cu spanac


125g unt topit,caldut
100g spanac congelat,tocat
3 oua
250g faina
sare,piper,nucsoara
3/4 dintr-un plic praf de copt

mixam toate ingredientele si apoi coacem 8-10 waffeln in forma fierbinte.
se servesc ca aperitiv,cu diferite mezeluri sau cu tzatziki