Despre mine

sotie si mamica fluturasului Matei

Postări populare

aici poti cauta printre retetele de pe blog


Schnäppchen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

luni, 15 septembrie 2008

Pachetele cu peste alb

8 fileuri de peste alb (cod, salau etc.), 2 morcovi, 1 gulie, 2 tulpini de praz (doar partea alba), 2 lamai, 1/2 lingurita boabe de coriandru pisate, 2 crengute de cimbru, 4 linguri ulei de masline, sare, piper.


* Curatati morcovii si gulia si taiati-le bastonase subtiri. Despicati tulpinile de praz in doua, spalati-le, taiati-le fasii (pe lung) si tineti-le 3 minute in apa sarata clocotita. Treceti-le sub jetul de apa rece si lasati-le sa se scurga bine.
* Incingeti cuptorul la 180gr..
* Taiati o lamaie felii subtiri. Spalati si zvantati fileurile de peste.
* Luati patru foi de hartie pentru copt si aranjati pe toate 4 feliile de lamaie. Puneti peste ele fileurile de peste - doua cate doua si acoperiti-le cu legumele taiate. Stropiti-le cu putin ulei si presarati deasupra cimbrul si coriandrul.
* Indoiti foile de hartie si formati 4 pachete bine inchise, asezati-le pe tava din cuptor, lasati-le sa se patrunda circa 10 minute.
* Desfaceti pachetele, condimentati pestele cu sare si piper, stropiti-l cu zeama de lamaie si uleiul ramas si serviti-l cu o garnitura de orez.
Un sfat util: Nu folositi pentru pachete folie de aluminiu, pentru ca oxideaza in prezenta alimentelor acide, precum lamaia.

Niciun comentariu: