Despre mine

sotie si mamica fluturasului Matei

Postări populare

aici poti cauta printre retetele de pe blog


Schnäppchen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

miercuri, 1 octombrie 2008

Westfälisches Freilichtmuseum

duminica am profitat de vremea frumoasa de afara si am fost la un Muzeu al satului,sa-i spun asa,cel mai mare din germania,care se intinde pe 90 hectare.in muzeu se afala peste 100 de case istorice,foarte vechi.

pun cateva poze de pe drum caci toamna incepe sa-si faca simtitta prezenta iar culorile copacilor mie imi plac acum in mod deosebit:





la intrarea in parcul muzeu erau carute,cine nu avea chef sa mearga prea mult pe jos putea sa le foloseasca:



poze din parc:
































desi ploua de luni intr-una eu sper ca si week-end-ul acesta sa avem vreme frumoasa,mai ales ca e vineri zi libera in germania :)

zacusca de fasole cu morcov

daca tot m-am pornit si am vazut ca se face relativ simplu zascusa,azi de dimineata am incercat inca o reteta delicioasa.


reteta de la Maya

500 g fasole fiarta(eu am lasat boabele intregi,s-au mai spart din ele cum am amestecat in cratita)
400 g ardei grasi

350 ml ulei floarea soarelui

350 ml sos rosii

350 g ceapa

300 g morcovi

foi de dafin,sare

Punem ceapa la dunstuit în ulei,la foc lejer, pîna devine transparenta,apoi adaugam morcovii tocati marunt.Lasam sa fiarba la foc moderat,amestecînd la fiecare cîteva minute,timp de maxim jumatate de ora,dupa care adaugam sosul de rosii.Dupa vreun sfert de ora,adaugam ardeii macinati.Lasam sa fiarba circa 30 minute,la foc domol,amestecînd uneori.
În final,adaugam si fasolea si fierbem cel putin înca jumatate de ora.


marți, 30 septembrie 2008

inghetata de vanilie


nu am mai pus masina de inghetata de ceva vreme la treaba,asa ca azi m-am gandit ca daca tot ploua si stam in casa sa mancam macar ceva delicios la desert.

reteta Seima

400 ml frisca lichida
250 ml lapte
80 gr zahar pudra(120g zice reteta)
4 galbenusuri
esenta de vanilie-am pus 3 plicuri zahar bourbon vanille

Se amesteca frisca cu laptele si se pun la fiert. Intre timp se mixeaza galbenusurile cu zaharul pudra si cel vanilat iar apoi peste acestea se toarna in fir subtire laptele fierbinte amestecand continuu. Compozitia se pune pe foc minim si se amesteca pana se va ingrosa putin (ca o compozitie de clatite)



am lasat-o sa se raceasca cateva ore pe terasa apoi dupa 35min la masina am servit-o.

ciupercute umplute cu speck si ou


500g ciupercute
1 ceapa mica
1 ardei
2 oua
3 felii speck(sunculita afumata)
sare,piper,verdeata tocata
2 linguri ulei rapita sau masline

ciupercile se spala si se scot cu grija cozile care se toaca marunt impreuna cu ceapa si ardeiul.se pun la dinstuit in uleiul de rapita/masline cu sunculita cubulete mici si cand sunt moi se adauga condimentele si verdeata tocata.se iau deoparte si se lasa 2-3 min sa se racoreasca.batem usor ouale cu furculita si apoi le amestecam cu legumele.se umplu palariile ciupercutelor si se aseaza in tava unsa cu putin ulei.


se dau la cuptor 40min la 170 grade.se servesc calde sau reci.eu le-am facut aseara pt azi la micul dejun.

waffeln cu iaurt de vanilie



reteta de aici:


125g unt topit si racit
100g zahar
4 oua
150g faina
300ml iaurt cu vanilie
1/2 plic praf de copt

ingredientele se mixeaza,se lasa sa se odihneasca 5min apoi se coc waffeln in aparatul incins.ies 8-9 bucati din aceasta compozitie.se servesc pudrate cu zahar si decorate cu felii de capsuni .

luni, 29 septembrie 2008

käsegebäck


50g parmezan
250g faina(poate o lingura in plus)

1/2 lingurita sare
1 lingurita praf de copt

1ou
125g unt

50g cascaval gouda

se amesteca toate ingredientele si aluatul se da la rece 1h.se intinde pe masa usor infainata,taie forme dupa dorinta,care le asezam apoi in tava pregatita cu hartie de copt:



se coc la foc potrivit 12min.

piept de curcan cu umplutura picanta

reteta de aici:

1,5-1,8kg piept de curcan
2 cepe mai mici
2 ardei grasi galben si rosu
2 catei usturoi
sare,piper,verdeata tocata
2 linguri creme fraiche
2-3 linguri ulei masline
400ml supa legume sau pui
1 lingura amidon

carnea se bate usor si se condimenteaza.separat am pus la robot legumele,verdeata,condimentele si creme fraiche-ul.le-am mixat (eu am adaugat 1/2 felie paine caci era prea lichid) si am intins pe carne acest amestec:



rulam si legam cu ata ca in foto(eu am cusut rulada).comdimentam cu sare,piper,boia si chilii(asta a facut ajutorul meu mic)



si punem la prajit pe ambele parti in uleiul incins.stingem cu supa si punem la cuptor,vreo 50-60min pe foc potrivit(185grade).din cand in cand stropim cu sosul din tigaie carnea.
la final scoatem carnea afara iar sosul il legam cu putin amidon.

servim feliile de carne cu garnitura de cartofi si sos.
pofta buna!

sâmbătă, 27 septembrie 2008

externsteine

stancile sunt un punct de atractie in Teutoburgen Wald, fiind vizitate anual de catre 500-1 mil de oameni (asa zice cel putin wikipedia) , iar noi am fost 3 dintre ei :)





dupa ce am trecut de parcare si am facut cativa pasi prin padurice apar in fata noastra renuminete stanci:






contra unei sume modice se poate urca pina in varf:

noi am avut o tentativa dar cu matei inca mic care a inceput sa comenteze inca de la primele scari am lasat-o pe o data viitoare cand ne putem intelege cu el.


la poalele stancilor se afla un parc minunat si un lac in care am aruncat pietricele:





pina in momentul in care a aparut dumnealui,abia mai tarziu am vazut ca nu era singurul:

dupa ce am dat o tura prin padurice,am plecat la locul de joaca din parcare pe care-l ochise inca de cand am parcat.