Despre mine

sotie si mamica fluturasului Matei

Postări populare

aici poti cauta printre retetele de pe blog


Schnäppchen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

marți, 21 octombrie 2008

cornuri dospite cu migdale si nutella


200ml lapte
1 cub drojdie proaspata,42g
100g zahar
500-550g faina
100g unt topit
100g migdale felii
1 galbenus

nutella
1galbenus+ceva lapte pt uns

aluatul l-am framantat si lasat la dospit in Mp apoi l-am intins pe masa si taiat triunghiuri pe care am pus cate o lingurita de nutella:


rulam de la baza spre varf si le asezam in tava,apoi le mai lasam 35-40min sa se odihneasca.




la final le ungem cu putin galbenus+1 lingura lapte si le coacem al 180grade.sunt excelente,le-am mancat toate intr-o singura zi.

duminică, 19 octombrie 2008

cornulete cu nuca de kokos si "terase" cu jeleu de gutui


pt 50 cornulete:

-60g nuca de cocos
-200g unt rece
-75g zhar pudra
-1ou
-300g faina

se framanta si modeleaza cornulete




care se aseaza pe hartia de copt si coc 10-12min la 180grade.

pt "terase"-25-30buc

-250g faina
-2 galbenusuri
-1 lingura amaretto
-125g unt rece
-70g zahar

jeleu de gutui(de la magazinul rusesc l-am luat...mmmm delicios)
zahar pudra

se amesteca toate ingredientele si se intinde o foaie potrivit de groasa care se taie cu 2 forme,una mai micuta:

se coc 10min la 190grade si caldute se ung cu jeleu si suprapun cate 2:

apoi se lasa sa se raceasca si se pudreaza cu zahar.
se topesc in gura !

cosite dulci cu mac


ideale la micul dejun langa o cana de lapte

aluat: 50g zahar
4 linguri unt topit

250ml lapte

putina sare

500g faina

1 cub drojdie


in plus:
cateva linguri smantana dulce

1 lingura mare miere

mac


aluatul framantat si dospit in Mp se imparte in 2 bucati iar acestea la randul lor in alte3(daca vreti sa iasa mai subtiri puteti face 4 cosite,eu ma grabeam si am facut 2):




se ung cu mierea incalzita in smantana si se presara mac:

se coc la 190 grade si servesc caldute.

vineri, 17 octombrie 2008

taleri cu prune si firimituri cu scortisoara


aluat:

-50g unt topit
-300g faina
-1/2 cub drojdie proaspata
-50g zahar
-1ou
-100ml lapte

in plus:
-3 linguri dulceata de fructe de padure
-prune
-scortisoara
-cativa biscuiti spekulatius sau alti biscuiti cu arome de scortisoara

aluatul framantat si dospit la Mp se intinde pe masa si taie in 12 cercuri.se pun in tava cu hartie de copt si se ung cu dulceata,apoi pe fiecare se aseaza cateva sferturi de prune:

se presara scortisoara si biscuiti maruntiti si se lasa 15min sa dospeasca apoi se coc la 185 grade,cu ventilatie si rezistenta de jos vreo 15-20min.

se pudreaza cu zahar si servesc langa o cana de lapte sau cafea

se pastreaza proaspeti 2 -3 zile.

joi, 16 octombrie 2008

cosulete cu zucchini si cascaval


1 aluat foetaj proaspat
1 zucchini
150g cascaval
5-6 ciupercute proaspete
verdeata tocata
sare,piper

aluatul se intinde si se taie patrate apoi pe fiecare se face cate o taietura in dreptul fiecarui colt si se intoarce rasuceste coltul ca in foto:



zucchini razuit si ciupercutele tocate fin se calesc intr-o lingura de ulei masline pina cand tot lichidul s-a evaporat.se lasa sa se raceasca si amesteca impreuna cu cascavalul razuit,verdeata tocata si condimente.se pune cate o lingura de umplutura in fiecare cosulet:


se coc la 200 grade pina devin aurii.

pasta de branza cu masline


merge de minune dimineata la micul dejun,ca o gustare rapida sau aperitiv.

200g feta
100g smantana acrisoara,groasa
100g crema de branza sau branza poraspata,nesarata
50g unt lasat la temp camerei cateva ore
15 masline verzi umplute cu ardei

totul se mixeaza cateva minute si apoi se serveste cu paine prajita.

joi, 9 octombrie 2008

inghetata cu iaurt de vanlie si picaturi de ciocolata



ultima reteta inainte de concediu.ne-am plictisit de ploaia si vremea urata din germania si ne-am hotarat sa dam o fuga la Ibiza pentru mare,soare si plimbareli pe plaja.

500ml iaurt de vanilie
200ml smantana de frisca
3 pachete zahar vanilat
picaturi de ciocolata dupa gust

iaurtul se amesteca cu smantana batuta bine si zaharul vanilat apoi l-am pus la masina de inghetata pentru 35-45min.am adaugat cu putin inainte de final picaturile de ciocolata.

budinca de conopida si broccoli,la cuptor




-conopida
-brocccoli
-50g unt topit
-2 oua
-1 pahar smantana acrisoara(~200g)
-sare,piper,chili
-cascaval razuit

conopida si broccoli fierte se lasa intr-o sita sa se staorca bine.intre timp batem ouale intregi cu smantana,untul topit si racorit si condimente dupa gust,punem cascavalul razuit si apoi amestecam cu legumele.
am pus amestecul intr-o forma de yena,neunsa


si dam la cuptor pt 35-40min.se serveste cu bagheta proaspata.