Despre mine

sotie si mamica fluturasului Matei

Postări populare

aici poti cauta printre retetele de pe blog


Schnäppchen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

marți, 28 aprilie 2009

cozonac la masina de paine







reteta pentru 2 cozonaci:

250ml lapte

200g unt topit 1min la microunde

200g zahar
putina sare

4 oua,intregi

1kg faina
1 1/2 cub drojdie(45g un cub aici,pt 500g faina)proaspata


se pun in masina in ordinea scrisa,prg de ALUAT care la mine tine o ora jumatate(framantat si dospit) apoi imparte in 4 si se umplu cu mac sau nuca,ruleaza si impletesc cate 2.cozonacii pun in tava lasa sa dospeasca 40min si apoi ung cu galbenus si coc.
o reteta asemanatoare , pas cu pas o gasiti aici


se pastreaza excelent si 4-5 zile tinuti intr-o punga.

din acelasi aluat,am facut si coronita,umpluta cu nuci:





se coace si se taie rece.


sper ca v-am convins sa-l incercati la anul.

luni, 20 aprilie 2009

sarmalute in frunza de vita







de pe masa de pasti nu puteau lipsi sarmalutele,de aceasta data facute in frunze de vita.au iesit o nebunie.

1 borcan cu frunze de vita,murate
500g carne tocata
1 morcov mare
1 ceapa
sare,piper,boia,leustean
80-100g orez
200ml suc de rosii

ceapa tocata marunt,morcovul razuit pe partea mare si carnea se amesteca bine cu condimentele si orezul.se adauga putin leustean tocat si cu aceasta compozitie se umplu frunzele si formaza sarmalutele.
pe fundul unei cratite teflonate se pun frunze de vita,apoi sarmalutele una langa alta.se toarna sosul de rosii+500ml apa si se acopera cu capac.se fierb la foc mic,aprox 1h.
se servesc cu smantana.


.

vineri, 17 aprilie 2009

pasca in 2 culori







reteta mi-a facut cu ochiul inca de cand am vazut-o scrisa de Nico pe culinar si am decis sa o fac anul acesta pentru paste.


aluat:
100g unt
1 pahar zahar
1ou
2 pahare lapte caldut
1 1/2 pahar faina
1plic praf de copt
2 linguri cacao

umplutura:
500g quark
150g zahar
3 oua(albusul spuma separat)
coaja de lamaie
1 lingura amidon pt prajituri
100g unt

in plus:
250g ciocolata amaruie

pentru aluat se mixeaza untul cu zaharul si oul apoi adaugam faina,cacao,praful de copt si la final laptele,mixand bine.
in tava de tort(26cm dar merge bine si cea de 24) turnam 1/2 din cantitatea de aluat si dam la cuptor,la 185 grade pentru 10min.

intre timp ne ocupam de umplutura:

mixam galbenusurile,quark-ul si untul,zaharul si aromele.adaugam amidonul si la final albusul batut spuma tare.turnam acest amestec peste blat iar deasupra ,cu atentie,restul de aluat.dam la copt inca 45min la 180 grade.
facem testul cu scobitoarea si daca iese curata e gata.lasam sa se raceasca bine si turnam deasupra glazura topita la microunde cu putina smantana de frisca.

marți, 14 aprilie 2009

hooksiel-aprilie

ne era dor de mare si ne-am dus spre ea.vremea a tinut cu noi si am avut cateva zile superbe,cu mult soare.
am ales statiunea Hooksiel,unde am inchiriat o casuta de vacanta.

-plimbare prin oras:






-portul vechi al orasului:

si in sfarsit se vede marea:







am gasit o multime de scoici:






seara localnicii au facut un foc urias,in noaptea invierii:


duminica dimineata am plecat sa cautam ouale vopsite,pe care iepurasul le-a ascuns:

si apoi am plecat la plimbare pe faleza din wilhelmshaven, dar nu inainte de a intra mai intii la acvariu:






o mica parte din port:



si turnul vazut de pe faleza:

in ultima zi,in drum spre casa , am trecut pe la Jaderpark:





a fost o vacanta mult prea scurta.la anul vom sta cu siguranta 10 zile.

luni, 6 aprilie 2009

Sarbatori Pascale fericite!!!


Dragi vizitatori, va doresc Sarbatori Fericite alaturi de cei dragi iar iepurasul sa vina plin de surprize placute!
Celor care-si serbeaza duminica onomastica LA MULTI ANI FERICITI!!!!!!





duminică, 5 aprilie 2009

sarmalute de post cu ciuperci



500g ciuperci proaspete
2 morcovi
1 legatura ceapa verde
1 lingura malai
sare,piper,verdeata
frunze dafin
300ml sos rosii
frunze de varza murata


in uleiul incins se pune la calit ceapa tocata marunt,morcovul razuit si ciupercutele cubulete:

se lasa sa scada si apoi se condimenteaza cu sare,piper,adaugam ceva verdeata tocata si cand compozitia s-a racit malaiul:

punem cate o lingura de compozitie de fiecare jumatate de frunza:

si impachetam sarmale pe care le punem in cratita unde vor fierbe:


turnam sosul de rosii si o cana apa si lasam 1h la foc potrivit:


sunt excelente!

marți, 24 martie 2009

putina vacanta nu strica !!!!

ne revedem cu forte noi si retete proaspete peste 10 zile.


va multumesc!!!!!

tascute cu ricotta si mac





ca ne place macul cred ca ati observat deja.nu conteaza cum e aluatul,important e ca umplutura sa fie daca se poate cu...mac.tascutele astea se fac foarte repede si sunt delicioase.

175g unt
250g ricotta
300g faina
2 linguri zahar

1 plic(250g) umplutura de mac,gata preparat

intr-un castron amestecam zaharul, untul lasat cateva ore la temperatura camerei cu faina si ricotta:


intindem pe masa usor infainata si taiem cu gura unui pahar cerculete pe care punem cate o jumatate de lingurita de umplutura:


aducem jumatatea de sus peste:



si apasam marginile cu furculita:


dam la copt vreo 25-30min la 180 grade.