2 dovlecei mai mari
2 morcovi
3 catei usturoi
3 linguri faina
3 oua
sare,piper,verdeata tocata
ulei pt prajit
se razuiesc dovleceii si morcovii pe partea mare si se presara cu sare.se lasa 30min apoi se storc bine de sucul lasat.se amesteca cu usturoiul trecut prin presa,ouale ,faina si condimentele.
se pune uleiul la incins si cu lingura se pun gramajoare de compozitie in tigaie.se coc pe ambele parti:
apoi scot pe hartie absorbanta.noi le-am servit simple cu mozzarella si salata de rosii.
duminică, 19 iulie 2009
chiftelute de dovlecel cu morcov
Publicat de mihaela la 11:52 1 comentarii
sâmbătă, 18 iulie 2009
tort cu mac si aluat dospit
nu am mai facut de vreo luna nimic dulce cu mac,iar pt zilele acestea de week-end ,langa cafeluta vom savura acest tort pufos.
aluat:
400g faina
1ou
20g drojdie proaspata
125ml lapte caldut
60g zahar
75g unt
in plus:
1 plic 250g mac
1 galbenus pt uns
din toate ingredientele pt aluat se framanta o coca fina,care nu trebuie sa se lipeasca de maini.daca mai este nevoie mai adaugati putina faina.se lasa sa dospeasca si apoi se imparte in 2 bucati.una se intinde in forma de cerc si se aseaza in tava de tort pregatita cu hartie de copt ,ridicand putin marginile.punem umplutura de mac(in cazul meu era gata preparata).
cealalta bucata de aluat o intindem la fel sub forma de cerc si taiem 16 fasii din ea.o asezam peste crema de mac si suprapunem fasiile ca in foto:
apasand bine la margine sa nu iasa umplutura.ungem cu un galbenus de ou si punem la cuptor 40min la 175 grade.lasam sa se raceasca si o scoatem din forma:
pudram din belsug cu zahar pudra si taiem.
week-end minunat!!!
Publicat de mihaela la 08:29 3 comentarii
joi, 16 iulie 2009
tarta cu mere si nuci
reteta a facut-o mama mea in romania intr-una din zilele cat am fost si noi prin zona si am gasit acum pozele ratacite pe card.
2 mere mari,dulci
200g margarina
175g zahar
150g nuci usor prajite si tocate grob
3 oua
300g faina
50ml lapte
1 lingurita scortisoara
1plic praf de copt
margarina se mixeaza cu zaharul si ouale intregi,puse pe rand.adaugam laptele,faina,scortisoara,praful de copt si mixam in continuare.la final urmeaza nucile tocate si merele taiate cubulete.
turnam compozitia in forma de tarta de 26 cm unsa si pudrata cu faina si dam la copt,pt 45min la 175 grade.
se lasa sa se raceasca si pudreaza din belsugcu zahar.este delicioasa langa o cafea sau cu o cana de lapte la micul dejun.
Publicat de mihaela la 16:49 2 comentarii
miercuri, 15 iulie 2009
vacanta noastra in romania
daca ar fi sa spun cateva cuvinte despre cele 2 luni petrecute cu 2 matei in romania as putea spune numai atat:MINUNAT.liniste,aer curat,vreme frumoasa,fructe,oua si legume din gradina bunicii....abia asteptam sa mergem in decembrie din nou.
cele mei dragi poze mie din acest concediu le impart cu voi:
mancarea noastra preferata:
resita,centru:
si muzeul de locomotive:
va pup!!!
Publicat de mihaela la 19:06 8 comentarii
duminică, 12 iulie 2009
tarta cu crema de nuci si coacaze rosii
au aparut de ceva vreme coacazele rosii si nu puteam rata sa nu fac o tarta cu ele.gustul dulce al cremei se imbina perfect cu cel acrisor al fructelor,un deliciu.
blat de tarta:
-2 oua
-2 linguri apa fierbinte
-50g zahar
-50g faina
-50g amidon
-1/2 plic praf de copt
crema:
-500ml lapte
-7 linguri zahar
-150g nuci macinate
-1 budinca vanilie
deasupra:
-500g coacaze rosii
-1 lingurita zahar pudra
-1 plic glazura de tarte
mixam ingredientele pentru aluat si apoi il turnam in tava de tarta unsa si pudrata din belsug cu faina:
coacem la 185 grade,vreo 20min.lasam sa se raceasca complet:
intre timp pregatim budinca in mod obisnuit cu laptele si zaharul si cand incepe sa se ingroase adaugam nuca macinata si fierbem pina la final.turnam apoi peste blatul rece:
coacazele spalate bine le indepartam cu o furculita de pe codite si le asezam peste budinca rece.pregatim plicul de glazura cf instructiunilor si turnam deasupra.
dam la rece cateva ore.
pofta buna!
Publicat de mihaela la 09:24 5 comentarii
vineri, 10 iulie 2009
fileuri de peste cu crusta crocanta si sos cu hrean
pt ca e vineri la noi se mananca peste,de aceasta data la cuptor.
-800g fieluri de peste(de care doriti)
-3 linguri ulei masline
-1 lamaie
-sare,piper
-1 felie paine tare
-30g unt
sos:
-150g smantana groasa
-50ml lapte
-1 lingurita hrean
-putina verdeata tocata
-sare,piper
fileuri se aseaza intr-o forma rezistenta la cuptor,pregatita cu hartie de copt.se stropesc cu zeama de lamaie,uleiul si condimenteaza.se pun 20min la cuptor,la 150 grade.
intre timp felia tare de paine o faramitam la robot.scoatem tava din cuptor,presaram painea peste peste si din loc in loc bucatele de unt:
mai tinem inca 5-7 min la 175 grade.
pt sos amestecam toate ingredientele si il dam la rece pina in momentul servirii.pe langa noi am mai avut cartofi mici putin fierti si prajiti in 2 linguri ulei incins.
Publicat de mihaela la 11:46 0 comentarii
miercuri, 8 iulie 2009
muffinsi cu nuci si bucatele de ciocolata amara
de dimineata ploua intr-una la noi.parca ni s-a facut dor de caldura si soarele din romania.si ca sa treaca am facut muffinsi:
200g faina
1plic praf de copt
100g nuci macinate
100g ciocolata amaruie
85g zahar
80g unt
250ml lapte batut
1ou
topit untul 30sec la microunde iar ciocolata o tocam grob.punem toate ingredientele intr-un castron si mixam 2-3 min.apoi umplem formele tavii de muffins,pregatite cu hartiute speciale, cu cate 2 linguri de compozitie si punem la copt,pentru 25min la 185 grade cu ventilatie.
lasam sa se racoreasca putin si le scoteam din tava.
Publicat de mihaela la 15:20 3 comentarii
marți, 7 iulie 2009
tocanita de ciuperci cu galusti de cartof si gris
pt galusti:
-750g cartofi
-2 oua
-1 lingurita sare
-1 lingurita verdeata tocata
-180-200g gris
tocanita:
-500g ciuperci
-5 catei usturoi
-sare,piper
-200ml smantana dulce
-50ml lapte
mai intai ne ocupam de galusti.punem cartofii cu tot cu coaja la fiert in apa.ii lasam sa se racoreasca,dam coaja jos si inca fierbinti ii trecem prin presa de cartofi.lasam compozitia 10min sa se racoreasca si amestecam ouale,verdeata,sarea si grisul.modelam galusti micute:
din care jumatate le vom pune la fiert in apa cu sare si putin ulei(restul le-am congelat pt mai tarziu).le lasam sa se ridice la suprafata si apoi stingem focul si mai stau in oala vreo 5 min.le punem in sita si le trecem prin jet de apa rece si apoi amestecam usor cu o lingura ulei masline sa nu se lipeasca.
in cateva linguri ulei punem la calit ciupercile si usturoiul taiate feliute si lasam pina scade zeama ,vreo 10min,amestecand din cand in cand,la foc moderat.turnam laptele si smantana,condimentele si lasam sa dea 1-2 clocote.punem galustile si stingem focul.servim cu patrunjel verde deasupra.
Publicat de mihaela la 12:41 3 comentarii