Despre mine

sotie si mamica fluturasului Matei

Postări populare

aici poti cauta printre retetele de pe blog


Schnäppchen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

duminică, 26 iulie 2009

Gartenschaupark Rietberg

in sfarsit s-a gandit soarele sa mai apara si prin zona noastra.nu am mai stat pe ganduri si am plecat la plimbare:















si nu am putut ocoli locul de joaca:








cam atat pentru astazi!

sâmbătă, 25 iulie 2009

florile mele

cu atatea concedii si plecari de acasa,vremea urata,ploioasa si rece din vara aceasta...florile mele au cam avut de suferit.am profitat ieri de cateva raze de soare pt a le face poze:























vineri, 24 iulie 2009

painici cu masline








ideale pentru party sau micul dejun:

aluat:
200ml lapte
400g faina grau
1 lingurita rasa sare
3 linguri ulei masline
1 lingurita rasa miere
1 cub,45g drojdie proaspata

in plus:
20masline verzi

se framanta din toate ingredientele un aluat fin si omogen care se lasa 1h la dospit.se imparte in 20 bucati egale,din care se modeleaza painici si in mijlocul fiecareia se pune cate o maslina,apasand bine:


ajutorul de bucatar e prin zona si tine neaparat sa participe la actiune :-)


se pun in cuptorul preincalzit,vreo 20 min la 200 grade.
va dorim un week-end minunat !!!!!

joi, 23 iulie 2009

tocanita de ciuperci cu bacon


1kg ciuperci(am avut albe si brune)
4 cepe
250g bacon taiat cubulete
2 linguri ulei masline
300ml supa legume
sare,piper,verdeata
100ml sos rosii

in cele 2 linguri de ulei se prajeste sunculita si ceapa taiata in jumatate,apoi inele fine.se adauga ciupercile curatate si taiate felii si se lasa 10 min, in tigaia acoperita cu capac, sa se dinstuie.se adauga supa si sosul de rosii si continuam fierberea pina cand scade aproape tot sosul.consimentam cu sare,piper,adaugam verdeata tocata si tocanita e gata pt servit.
merge de minune langa mamaliguta dar noi am avut de aceasta data paine proaspata de casa.

marți, 21 iulie 2009

dulceata de caise








zilele acestea am gasit caise destul de ieftine la un magazin rusesc.si cum nimic nu se compara cu dulceata de caise facuta in casa,am purces la treaba.

-2 kg caise
-1 kg zahar
-zeama unei lamai

fructele se spala si se scot samburii.se pun impreuna cu zaharul intr-un castron si lasa de seara pina dimineata:



se ia o cratita de teflon si se pun la fiert fructele si sucul lasat+cel de lamaie,la foc domol,amestecand cam la 20min:

dupa o ora si jumatate,am facut testul,punanad cateva picaturi pe o farfurie si am lasat la racit.pentru ca aveam consistenta dorita am oprit focul:



borcanele spalate(au iesit 4 si putin) se pun la sterilizat in cuptorul incins,pentru 25min apoi se lasa sa se racoreasca.dulceata fierbinte am pus-o in borcane,le-am infiletat si pus cu capacul in jos pina s-au racit:


la micul dejun cu unt si paine de casa .....o minune.inca nu am gasit aici o dulceata de caise cumparat care sa o poata egala.

edit:
daca tot suntem in romania in vacanta am profitat si anul acesta (2011) de caisele gasite la tarani in piata si am mai facut o tura de dulceata:

si aici frumos aranjata pe noile rafturi ale camarii mele din romania:


astept si piersicile acum sa fac cateva borcane si de dulceata de piesici.


.

luni, 20 iulie 2009

prajitura pufoasa cu visine


aseara am avut musafiri care s-au anuntat cu vreo ora inainte.rapid am facut aceasta prajitura cu visine.se poate face cu orice fructe,in functie de sezon.

-6 oua
-200g unt
-200g zahar
-1plic coaja rasa de lamaie,dr.oetker
-250g faina+1plic praf de copt
-1 compot visine

untul se topeste 1min la microunde apoi se mixeaza cu zaharul si ouale intregi pina se fac besicute la suprafata aluatului.adaugam faina si praful de copt.turnam compozitia intr-o tava nu foarte mare si punem deasupra fructele bine stoarse de suc.dam la cuptor vreo 35-40min la 185 grade cu ventilatie.

lasam sa se racoreasca si pudram cu zahar.