Despre mine

sotie si mamica fluturasului Matei

Postări populare

aici poti cauta printre retetele de pe blog


Schnäppchen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

sâmbătă, 30 august 2008

tarta cu feta si bacon



1 aluat foetaj,proaspat
3 oua
150-200g sunculita tocata fin
150g feta cuburi
200g smantana groasa sau creme fraiche
verdeata tocata fin

aluatul se intinde in forma de tarta unsa si pudrata cu faina.se inteapa de mai multe ori si aseaza sunculita cubulete si feta deasupra.separat mixam ouale intregi cu smantana si verdeata tocata fin si turnam deasupra.dam la cuptor aprox 45-50min la 175 grade.
rece feliem.

Atentie:nu se pune sare,oricum branza si sunculita sunt destul de sarate.

prajitura cu zmeura si nuci


prajitura se poate face cu orice fructe,proaspete sau din compot.

Blat:
300 g faina,
1 plic praf de copt,
150 g zahar,
150 g unt,
4 oua,
100 g nuci macinate

deasupra:
1 compot de zmeura

decor:
zahar pudra,
putin suc din compot

Se mixeaza zaharul cu untul si ouale puse pe rand.

Se incorporeaza nucile, faina si praful de copt. Se pregateste o tava patrata mai micuta(sau cea de tort) cu hartie de copt si se toarna aluatul.

Se pun zmeurele la scurs apoi se presara peste aluat.



Se coace prajitura la foc potrivit.



Se amesteca zaharul praf cu putin suc din compot si se decoreaza prajitura.


.

vineri, 29 august 2008

gratin cu vinete si cartofi


750g vinete
750g cartofi
2 cepe
2-3 catei usturoi
cateva linguri ulei masline
sare,piper,verdeata tocata
400ml sos de rosii
cascaval razuit

vinetele si cartofii se taie felii subtiri.se prajesc rapid vinetele in ulei incins pe ambele parti si se scot pe hartie absorbanta iar cartofii se fierb cateva minute in apa sarata.
se aranjeaza apoi intr-o forma rezistenta la cuptor vinetele si cartofii in randuri alternative:


ceapa si usturoiul se calesc in ulei incins,se sting cu sosul de rosii,adaugam verdeata,sare,piper si lasam sa scada cat de cat sosul.apoi il turnam peste legume si presaram deasupra cascavalul:

dam la cuptor pentru 45min si servim fierbinte cu paine proaspata de casa.

evantai cu pere




un desert rapid pentru musafiri neasteptati care suna la usa.

1 pachet foetaj
2-3 linguri dulceata caise
1 compot pere jumatati
cateva felii migdale

foetajul se taie patrate iar perele se pun la stors intr-o sita.se taie apoi felii care se rasfira ca un evantai si se pune cate o jumatate de para pe fiecare patrat de aluat.se ung cu dulceata de caise calduta si se presara migdalele.se dau la copt cam 20min la 180 grade.se servesc fierbinti cu inghetata.

pizza margherita


aluat:

1/2 cub drojdie
1 lingurita sare
1 lingurita miere
450g faina
4 linguri ulei masline
200ml lapte

deasupra:

400g rosii
400g rosii feliate
300g mozarella
sare,piper
2-3 linguri ulei masline

rosiile intregi de curata de piele si seminte,se taie cuburi fine care se fac sos cu 1 catel usturoi,sare,piper,1lingura ulei masline.aluatul dospit la Mp se imparte in 4 bucati.se intinde pe fiecare bucata putin sos,se pun rosii felii una langa alta,mozarella


si se coace 20min la 200grade.apoi se stropeste cu ceva ulei masline si serveste.

joi, 28 august 2008

vinete umplute cu ciuperci


1 kg vinete
1 legatura ceapa verde
2-3 catei usturoi
400g ciuperci,proaspete
1 legatura patrunjel
sare,piper
2 rosii
cascaval razuit

vinetele se injumatatesc pe lungime si se curata de miez.se stropesc cu zeama de lamaie pentru a nu se innegri,sareaza si apoi se lasa sa stea 15min cu gura in jos.
miezul tocat se pune la calit cu ceapa verde tocata grob,ciupercile cuburi,usturoiul in 2-3 linguri ulei incins.dupa vreo 5-7 min adaugam si rosiile decojite si fara sambuuri,taiate cubulete.condimentam totul cu sare,piper si lasam inca 3-4 min pe foc.apoi adaugam patrunjelul tocat si luam cratita.lasam sa se racoreasca.

umplem jumatatile de vinete cu acest amestec si le asezam in tava unsa cu ulei,


presaram deasupra cascavalul razuit


si dam la cuptor 1h,primele 35min tava acoperita cu hartie de copt sau folie aluminiu.

chec cu struguri



este reteta de chec a mamei mele.se poate face cu fructe,nuci,cacao

5 oua
250g unt
200g zahar
esenta rom
400g faina
1 plic praf de copt
300g struguri

mixam ouale intregi cu zaharul,untul la temp camerei.adaugam faina,esenta,praful de copt si omogenizam.turnam compozitia in forma de tort,rotunda,tapetata cu hartie de copt si deasupra punem boabele de strugure.coacem la 180 grade.


rece pudram cu zahar sau turnam deasupra glazura de zahar.

muffins cu zucchini si morcov


pt 12 buc:

100g cascaval razuit
100g zucchini
150g morcov
patrunjel verde tocat
50g seminte de floarea soarelui
100ml ulei
150g iaurt simplu
200g faina
1ou
1 plic praf de copt

se razuieste morocvul si zucchini pe partea mare,apoi se amesteca cu faina.separat mixam oul,iaurtul,uleiul si adaugam faina cu legumele,cascavalul,semintele de floarea soarelui,putina sare,verdeata tocata.
punem in forma de muffins pregatita cu hartiute si coacem 20-25min.