Despre mine

sotie si mamica fluturasului Matei

Postări populare

aici poti cauta printre retetele de pe blog


Schnäppchen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

joi, 4 septembrie 2008

cornuri cu mere


200ml lapte
500g faina
100g zahar
1 cub drojdie proaspata
1 ou
100g unt topit
1 priza sare

1 kg mere
1 lingura scortisoara
1-2 linguri cu varf zahar(depinde cat sunt merele de dulci,ale mele au fost ff dulci)

aluatul framantat si dospit la MP se intinde pe masa de lucru.se taie raze si se pune umplutura la baza,apoi se ruleaza catre varf.se pun in tava si se lasa sa se odihneasca 15min.se coc la foc potrivit 25min.


pt umplutura:merele taiate cubulete fine se calesc cu zaharul si scortisoara,o lingura de migdale felii.

miercuri, 3 septembrie 2008

Muffins cu mere si alune



4oua
200g zahar

150g unt

300g faina+praf de copt

4linguri lapte
2mere razuite

50g alune macinate grob

galbenusele,zaharul,untul la temperatura camerei se freaca bine,se pune laptele si alunele tocate mai mari,apoi incorporam albusele batute spuma tare si la final faina+praful de copt si merele razuite.
Se coc in forma de muffins,pentru 25min l 185 grade.mi-au iesit 18bucati.

Chec cu mere

  • 150 g unt
  • 1 varf de cutit de sare
  • 190 g zahar
  • 3 oua
  • 250 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 700 g mere dulci-acrisoare
  • 1 lingura zahar pudra
Puneti intr-un castron untul, sarea si 150 g zahar si amestecati-le cu mixerul pana obtineti un amestec spuma. Adaugati ouale pe rand si continuati sa amestecati bine cu mixerul. La final, adaugati faina si praful de copt si incorporati- le in amestecul de mai sus. Incingeti cuptorul la 180 grade C.
Curatati merele, taiati-le in doua, indepartati-le semintele si crestati-le pe spate de mai multe ori cu un cutit. Asezati aluatul intr-o forma de sufleu (diametru 26 cm) tapetata cu hartie pentru copt si uniformizati-l. Asezati merele cu partea crestata in sus si presarati-le cu restul de zahar.
Coaceti prajitura cca. 45 de minute, apoi scoateti-o din cuptor. Asezati-o pe un fund de bucatarie si lasati-o sa se raceasca. Presarati-o cu zahar pudra, taiati-o si serviti-o. Pofta buna!

prajitura cu struguri si fulgi de ciocolata


100g ciocolata tocata
250g unt

200g zahar

5 oua

300g faina

50ml smantana pt frisca

1 plic praf de copt

2 linguri suc lamaie

struguri fara samburi


mixam ouale intregi cu untul moale si zaharul.adaugam smantana dulce,faina,praful de copt si fulgii de ciocolata.turnam compozitia intr-o tava de tort si deasupra punem boabele de struguri.



coacem 45min la 185 grade



lasam sa se raceasca si feliem.
obs:
mie mi-a cazut strugurii la baza aluatului.data viitoare voi coace 8-10min aluatul apoi ii voi pune deasupra.
este foarte pufoasa si merge de minune la cafea.

rulada vanatorului


o bucata carne de porc,pt rulada
2 cepe
500g ciuperci proaspete
125g sunculita tocata fin
125ml vin alb
175ml supa de legume

ceapa,sunculita si 2 linguri ulei se pun la dinstuit.adaugam ciupercile cuburi si lasam pe foc pina scade tot lichidul.condimentam apoi cu sare,piper si adaugam patrunjel verde tocat.

bucata de carne o condimentam si punem umplutura pe ea.rulam strans si apoi legam cu ata.
intr-o tigaie incingem cateva linguri de ulei si prajim rulada,la foc mare,pe toate partile.adaugam vinul si supa si punem cratita,acoperita cu capac,la cuptor pentru 80min.
eu am mai pus dupa vreo 60min o mana buna de ciupercute in tigaie,la sosulet.

dupa cele 80min,luam capacul si lasam sa prinda o crutsa frumoasa,rosiatica.
sosuletul l-am lasat asa simplu,dar se poate adauga si smantana subtire,pt frisca si o lingurita amidon,dupa preferinta.

carnea taiata felii o servim cu sosul si ciupercutele,alaturi de garnitura de cartofi sau orez(in cazul nostru).

marți, 2 septembrie 2008

Muffins cu scortisoara si stafide



100 g unt,
3 oua,
150 g zahar,
200 g iaurt,
300 g faina,
o lingura scortisoara,
un praf de copt,
2-3 linguri stafide

Se amesteca ouale cu zaharul si untul pina rezulta o crema. Se adauga restul ingredientelor:iaurtul,scortisoara si stafidele. Se amesteca usor. Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza in acest amestec. Se umplu formele de muffins pe jumatate cu amestecul



si se coc la foc potrivit,180 grade pt 25-30min.

prajitura la tava cu prune si scortisoara





aluat:
30 g drojdie,
100 ml lapte caldut,
50 g zahar,
300 g faina,
sare,
50 g unt moale,
un ou,

1 kg prune,
zahar,
scortisoara
cativa biscuiti

Se face o maia din lapte, drojdie si putin zahar. Se lasa sa creasca si apoi se amesteca cu faina, sare, untul topit si racit, oul si zaharul. Aluatul se pune intr-un castron acoperit si se lasa 35-40 min la dospit.

Se intinde apoi in tava unsa cu putin ulei si pudrata cu faina. Prunele se spala, se taie jumatati si aseaza pe aluat, se presara cu zahar vanilat si scortisoara dupa gust apoi se pun biscuitii sfaramati(am folosit speculatius,biscuiti cu tot felul de arome pt craciun). Se mai lasa 20 min si apoi se pune la copt.

Se coace la foc potrivit,180 grade, 45-50 min.



Rece, se pudreaza cu zahar vanilat.

Tarta cu struguri si aluat dospit


Aluat:
200 g faina,
1/2 cub drojdie,
30 g zahar,
1 varf cutit sare,
30 g unt moale,
100 ml lapte.

Umplutura:
3 oua,
60 g zahar,
1 praf budinca de vanilie,
4 linguri suc de lamaie,
200 ml smantana de frisca,
400 g struguri.

Se amesteca laptele cu drojdia si zaharul. Se lasa 15 min apoi se incorporeaza in faina impreuna cu untul topit. Se lasa aluatul la dospit 35 min.

Se separa ouale iar galbenusele se bat cu zaharul si coaja de lamaie. Se amesteca cu zeama de lamaie, praful de budinca si albusele batute spuma tare. Frisca se incorporeaza in crema si se amesteca totul usor.

Se intinde aluatul intr-o tava de tarta,26cm,unsa si tapetata cu faina si se pune deasupra crema si strugurii.


Se lasa 10 min la loc cald apoi se coace la foc potrivit,cam 170grade,pentru 40min.ultimele 7-10min se lasa numai rezistenta de jos.
se taie cand se raceste.