Despre mine

sotie si mamica fluturasului Matei

Postări populare

aici poti cauta printre retetele de pe blog


Schnäppchen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

vineri, 19 aprilie 2013

supa bogata de primavara









pentru ca e vineri va aduc o reteta delicioasa de post.

-1 ceapa
-2 morcovi
-3-4 rosii coapte
-1 dovlecel
-1 mana orez
-1/2 dintr-o cutie porumb
-2 linguri pasta de ardei
-marar
-sare,piper
-100ml smantana de soia
-2 linguri ulei masline

ceapa si morcovul se taie cubulete si se pun la calit in uleiul de masline.se adauga orezul si pasta de ardei,porumbul.se stinge cu apa totul si se lasa la fiert la foc potrivit vreo 20min.

rosiile se decojesc si se taie cuburi,adaugandu-se la ciorba.dovlecelul se injumatateste si apoi se feliaza si il punem si pe el.fierbem pentru inca 10-15min apoi gustam de sare,piper.adaugam smantana de soia si mararul tocat si ciorbita e gata!

post usor in continuare!

sos mexican cu avocado








 il fac des in perioada postului caci  este atat de bun langa cartofi copti sau fierti incat merita sa il incercati!







-1 avocado copt
-1 rosie mare
-2 cepe verzi
-sare,piper,zeama de lamaie
-chilli

se injumatateste avocado si se scoate miezul care se stropeste imediat cu zeama de lamaie pentru a nu se inegri.se toaca foarte fin ceapa verde,rosia se curata de seminte si se taie cubulete fine.se amesteca cu pasta de avocado,sare,piper,chilli.


joi, 18 aprilie 2013

tort aperitiv cu orez si morcovi

alaturi de drob si friptura,oua vopsite si cozonaci acest tort aperitiv de orez si-ar putea gasi locul pe masa festiva!


pt o forma de 26cm


-2 cepe
-3 catei usturoi
-1 lingura ulei
-500g orez
-1l supa legume
- 3 morcovi mari+ cativa mici pentru decor


-100g cascaval
-125ml smantana
-5 oua
-sare,piper
-1 lingurita cucuma
-parmezan ras






ceapa si usturoil se toaca marunt si se pun la dinstuit in uleiul de masline.se adauga orezul si se lasa amestecand uneori pina cand devine lucios.se adauga supa,nu toata odata ci in portii mici si se fierbe pina bobul este moale.

intre timp razuim morcovii si cascavalul.cand orezul este fiert il condimentam cu sare,piper,cucuma.amestecam morcovul razuit in el si lasam sa se raceasca compozitia.
ungem o forma de tort si preincalzim cuptorul la 190 grade.

orezul racit il amestecam cu ouale usor batute,smantana,patrunjel verde tocat, cascavalul razuit.turnam compozitia in forma de chec si dam la cuptor pentru 30min.

morcovii mici ii oparim si lasam la stors apoi ii asezam peste tort si decoram cu parmezan razuit:




punem din nou la cuptor,pentru 8-10min.



lasam sa se raceasca si feliem.

marți, 16 aprilie 2013

mini checuri cu amarettini








aluat:
-75g amarettini zdrobiti

-300g faina
-1 plic praf de copt
-125g zahar
-3 oua
-125g quark(crema de branza dulce sau branza dulce cremoasa,fina)
-150g unt
-1 mar mic curatat de coaja,taiat cubulete




intr-un castron mixam toate ingredientele(mai putin biscuitii zdrobiti si cubuirle de mar) pina avem o crema spumoasa.adaugam amarettini si marul si le incorporam cu lingura de lemn.in formele de checuri unse si pudrate cu faina turnam aluatul si nivelam.

preincalzim cuptorul la 190 grade si coacem checurile pentru 40-45min,pina trec testul scobitorii.lasam sa se raceasca complet,scoatem din forma

si pudram cu zahar din belsug!

luni, 15 aprilie 2013

placinta taraneasca cu branza si iaurt

cand ma gandesc la vacantele petrecute in satul de pe maulul Nerei,imi amintesc cu drag de turtele coapte pe plita si de placinta cu branza de oi(sau capra) si lapte acru a bunicii...ce mai vremuri frumoase si fara griji cand zburdam pe afara de dimineata pina seara.
eh dar sa lasam melancolia si sa trecem la facut placinte pentru a ne mai astampara dorul de bunica!



aluat:
-500g faina
-1 cub drojdie
-1 lingurita sare
-1 lingurita miere
-50ml ulei(untura)
-220ml apa

umplutura:
-500g iaurt
-300g branza feta
-3 oua
-patrunjel verde tocat
-putina sare





aluatul l-am framantat la KA si lasat la dospit la soare,vreo ora.apoi l-am impartit in 2 bucati.in tava mare de aragaz tapetata cu hartie de copt am pus prima bucata si am turnat 2/3 din umplutura (branza razuita amesteca cu ouale,iaurtul si patrunjelul tocat) de branza







a doua bucata de aluat se intinde pe masa infainata si apoi cu ajutorul sucitorului se pune in tava,peste umplutura .cu un cutit buie ascutit se taie patrate.nu are rost sa le faceti mici pentru ca oricum veti intinde mana si dupa a doua bucata :))


deasupra se toarna restul de umplutura si se niveleaza cu o lingura.se preincalzeste cuptorul la 185 grade,cu ventilatie si se coace placinta vreo 25-35min,pina cand e rumenita frumos!



ar trebui lasata la racit,dar la cat parfum si amintiri sunt in jur nu mai rezistam si o luam fierbinte din tava,ne ardem la degete ...dar e MINUNATA!!!!!!

sper ca v-am facut pofta sa o incercati!!!!!!



.

duminică, 14 aprilie 2013

ragout de curcan cu dovlecel si porumb








o mancare rapida si satioasa pentru cina.







-500g carne de curcan
-2 cepe
-1 lingura ulei masline
-2 linguri pasta tomate
-1 lingurira boia
-1 cutie mica porumb
-2 dovlecei mici


carnea de curcan taiata bucati mici se pune la prajit in uleiul incins.se adauga ceapa si se lasa 5min pe foc,amestecand uneori.adaugam 500ml apa,pasta de tomate,boiaua si lasam sa fiarna 35min.apoi punem dovlecelul cuburi si porumbul,sare,piper,marar.lasam inca 10-12min si legam sosul cu o lingurita amidon dizolvat in cateva linguri apa rece.

servim tocanita cu paste fainoase sau spätzle de casa,facute dupa reteta de aici.

sâmbătă, 13 aprilie 2013

Trüffel - Torte



pt acest sfarsit de saptamana v-am pregatit un tort fin si ciocolatos!






aluat:
- 4 oua
- 50g piscoturi sampanie
- 75g zahar
- 50g faina
- 50g amidon
-1 plic praf de copt

umplutura:
-400g ciocolata (200g cu lapte+200g amara)
-400g+100g smantana de frisca

-1 esenta rom
-1 lingura cacao



inainte de a coace blatul pregatim umplutura pentru ca trebuie sa stea cel putin 7 ore la frigider.
ciocolata rupta bucati se amesteca cu 400g smantana si se pune pe foc amestecand pina se topeste ciocolata.nu se fierbe!!!! compozitia.se da la rece  cel mai bine peste noapte.

separam ouale si albusurile le batem spuma tare cu zaharul.adaugam galbenusul si restul ingredientelor,piscoturile maruntite,amestecand usor cu o lingura de lemn sa se incorporeze.

se toarna compozitia in forma de tort(26cm) unsa si tapetata cu faina si se coace la foc potrivit,180 grade,pentru 25min.

se lasa sa se raceasca si se injumatateste. se insiropeaza blatul de jos cu apa+esenta de rom.se bat cele 100ml smantana bine si se lasa deoparte.
compozitia de ciocolata se mixeaza si la final se amesteca cu frisca.se imparte compozitia in 2 si se umple tortul.

la final se decoreaza cu cacao.tortul se da 3-4 ore la frigider inainte de servire.

sa aveti pofta si un sfarsit de saptamana minunat!

vineri, 12 aprilie 2013

desert la pahar cu iaurt si clemetine

azi am vrut sa fac ceva rapid,gata in max 10min si sa-l savuram  cand ne intoarcem de la plimbarea cu bicicleta.




pt 3-4 portii

-1 compot clementine
-200g smantana pt frisca
- 2 linguri zahar
- 250g iaurt natur
-1 pachet zahar vanilat
-2 linguri gelatina instant

 -8-10 biscuiti amarettini sau bezele

compotul se stoarce se zeama,fructele se mixeaza la robot si amesteca cu 1 lingura gelatina.
iaurtul,zaharul,zaharul vanilat se amesteca cu a doua lingura de gelatina si apoi cu smantana batuta bine.se pune in pahare in straturi alternative crema de iaurt si clementinele.se da la rece 2-3 ore si apoi inainte de servire se presara deasupra amaretinni zdrobiti.