Aluat:
300g faina,
100g zahar,
100g unt sau margarina moale,
150g iaurt simplu,
2 galbenusuri,
1 plic zahar vanilat si un plic praf de copt
Pentru spuma:
5 albusuri, 4 linguri zahar pudra 500g capsuni dar se pot folosi si cirese, 2 linguri marmeladaSe freaca untul cu zaharul, zaharul vanilat si galbenusurile pina devin ca o crema. Se adauga iaurtul apoi faina in ploaie si se amesteca bine. Se intinde aluatul in tava unsa cu ulei si pudrata cu faina. Se tine prajitura la cuptor 30min la foc potrivit. Intre timp se bat albusele spuma cu zaharul apoi se pun treptat fructele si se amesteca cu grija. Dupa cele 30 min se scoate prajitura, se unge cu gemul, se pun albusurile cu fructele si se pune din nou tava la cuptor, la foc mic de data aceasta pentru inca 20min, cat sa se intareasca albusul.
miercuri, 10 octombrie 2007
Prajitura cu capsuni si iaurt
Publicat de mihaela la 09:46
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu