foi:
250 gr. margarina,
500 gr. faina,
10 linguri apa rece,
1plic praf de copt
75g zahar
1ou
umplutura:
2,5 kg mere,
250 gr. zahar,
1 lingurita cu varf scortisoara
Se framanta bine margarina cu faina,praful de copt,zaharul si oul. Se adauga apa. Se framanta in continuare pana se obtine un aluat consistent. Se imparte coca in 2 parti. Se unge tava cu margarina si se intinde prima foaie in tava. Aceasta se inteapa cu furculita ca sa se coaca bine. Merele se rad, se storc de zeama si se calesc cu zaharul. Spre final se adauga scortisoara. Se lasa sa se raceasca. Se intinde peste prima foaie merele calite si apoi se intinde a doua foaie. Se da tava la cuptor, la foc potrivit 45-60 min. Se scoate tava, se lasa sa se raceasca, se pudreaza cu zahar si se taie.
sâmbătă, 6 octombrie 2007
Prajitura cu mere
Publicat de mihaela la 20:32
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu