blat
5oua
1cana (de lapte) cu zahar
1cana(aceeasi ca la zahar) cu faina+1plic cu praf de copt
4 linguri ulei
coaja rasa si sucul unei lamai
se separa ouale si se bat albusele cu zaharul.se pun apoi galbenusele si uleiul,se bate in continuare.se adauga apoi faina amesteca cu praful de copt.blatul se toarna in forma de tort pregatita cu hartie de copt si se coace 40-45 min la 180grade in functie de cuptorul pe care-l avem.se incearca cu scobitoarea.
se lasa la racit pe un gratar.
crema
10biscuiti cu miere se maruntesc
1pachet unt la temperatura camerei
1cana cu zahar pudra
1lingura cacao
15-20 samburi de nuca prajiti putin si macinati
se freaca untul cu zaharul pina se topeste zaharul si se adauga apoi biscuitii,cacao,samburii de nuca macinati.
se taie blatul in 2 si se insiropeaza cu o cana de suc natural de portocale sau lamaie.se pune crema si apoi blatul 2.
deasupra se toarna glazura de ciocolata .
vineri, 5 octombrie 2007
tort cu crema de biscuiti si nuci
Publicat de mihaela la 19:10
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
2 comentarii:
Vreau si eu sa incerc astazi reteta asta.
Cum ai facut glazura de ciocolata?
andreea eu folosesc glazura de la dr.oetker gata pregatita care trebuie numai incalzita la microunde.
spor la treaba ,sper sa-ti reuseasca.
Trimiteți un comentariu