Blat:
3oua,
2linguri apa rece,
75g zahar,
60g faina,
2linguri amidon,
2linguri cacao,
1 plic praf de copt.
Pentru stratul de fructe:
500 gr. fructe rosii(un amestec de zmeura,cirese,capsuni)din compot sau congelate,
1 plic glazura de tort rosie.
pentru crema:
400ml lapte,
125g zahar,
1plic budinca vanilie,
50g nuci tocate,
200g smantana dulce(pentru frisca),
1plic gelatina
Pentru blat se bat albusele spuma tare, se adauga apa si se continua sa se bata. Dupa aceea se adauga zaharul si dupa ce avem o spuma tare punem galbenusurile si la final faina amestecata cu amidonul, praful de copt si cacao. Se coace in forma de tort de 26 cm tapetata cu hartie de copt 20-25min, pina cand scobitoarea este curata. Se lasa sa se raceasca si se taie o felie din blat de grosimea unui deget care se sfarama.
Pentru crema se fierbe budinca cu zaharul si laptele. La final, inainte de a fi luata de pe foc se adauga nuca macinata sau alunele. Se lasa sa se raceasca foarte bine.
Se pun fructele rosii cu 2 linguri zahar se lasa 20 min pentru a lasa suc (daca sunt proaspete sau congelate), iar daca sunt din compot se storc bine de suc, se amesteca cu zaharul si se fierb impreuna cu plicul de glazura rosie. Se toarna amestecul peste blatul in jurul caruia s-a pus inelul de tort si se lasa sa se raceasca.
Smantana se bate si se amesteca usor cu budinca si un plic gelatina dizolvata conform instructiunilor de pe plic. Crema se aseaza peste fructe. Deasupra se presara aluatul faramitat. Se lasa tortul la rece pentru cateva ore bune, chiar si de seara pina dimineata.
marți, 9 octombrie 2007
Tort cu fructe rosii si firimituri
Publicat de mihaela la 18:39
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu