aluat1:
75g unt
75g zahar
1 ou
200g faina
1 plic praf de copt
1 plic zahar vanilat
putina esenta migdale
umplutura:
1kg mere
75g stafide
50g alune macinate
sucul si coaja unei lamai
100g zahar
scortisoara
padispan:
3 oua
2 linguri apa rece
3 linguri zahar
3 linguri faina
1 plic praf de copt
eu am dublat cantitatile si am facut prajitura intr-o tava mare.
se amesteca mai intai untul,zaharul,faina+praful de copt,aromele si oul foarte bine pina avem un aluat fin.se intinde in tava unsa si pudrata cu faina si se inteapa de mai multe ori.
merele se decojesc si se rad pe partea mare,se strpesc cu zeama de lamaie si se lasa 15min.se storc intre palme si apoi se amesteca cu stafidele,scortisoara,zaharul.alunele macinate si coaja de lamaie.se pun peste foaia din tava .se preincalzeste cuptorul la 180 grade si se pune tava pentru 20 min.
se separa ouale.se freaca bine galbenusurile cu zaharul si faina+praful de copt.se bat albusurile spuma tare cu apa,pusa lingura cu lingura si apoi se incorporeaza la amestecul de galbenus.se toarna peste mere si se da la cuptor pentru inca 20min.rece se taie felii potrivite.
luni, 19 noiembrie 2007
prajitura cu mere si capac de padispan
Publicat de mihaela la 10:12
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu