una din retele mele preferate,am facut-o acum un secol si azi rasfoind printre retete am dat din nou peste ea.
foaia:
150g unt
75g zahar
300g faina
1 galbenus
3 linguri suc lamaie
coaja unei lamai
crema:
400ml lapte
50g zahar
50g amidon(de obicei pun o budinca vanilie)
5 galbenuse
coaja si zeama a doua lamai
bezea:
5 albusuri
100g zahar
pentru inceput amestecam intr-un castron ingredientele pentru foaie.se face o bila care invelita in folie se d 1 h la frigider.
in acest timp pregatim crema:pe foc mic punem laptele,zaharul,coaja de lamaie.amestecam intr-un castron galbenusurile cu budinca si 2-3 linguri lapte,sucul de lamaie,turnam peste laptele ce fierbe si lasam pina se ingroasa.apoi lasam sa se racoreasca.
aluatul de la frigider se intinde in forma de tarta unsa si pudrata cu faina,inteapa in mai multe locuri cu furculita si se da la copt 10min.se bat albusurile spuma tare cu zaharul si 1\3 din bezea se amesteca cu crema de galbenusurile.se toarna peste tarta si punem din nou la cuptor 15 min.se intinde restul de bezea deasupra,se fac modele cu lingura si se coace 10min,avand grija sa nu se inchida prea tare la culoare.
miercuri, 21 noiembrie 2007
tarta cu lamaie si bezea
Publicat de mihaela la 20:26
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Un comentariu:
A iesit super. Nu a rezistat nici 24 de ore. :))
Alina
Trimiteți un comentariu