500g faina
1lingura miere
1 cub drojdie
300ml lapte
75ml ulei floarea soarelui
1 plic finesse coaja de lamaie
am pus ingredientele in MP:
si am framantat aluatul:
apoi se lasa la dospit:
pentru o ora:
pe masa unsa cu ulei se pun bucati rupte de aluat si se intind subtire,cu degetele unse si ele cu ulei:
se pun la copt in tigaia cu ulei incins,intai pe o parte :
apoi pe cealalta:
si la final se scot pe hartie absorbanta:
se servesc simpli,cu branza razuita sau cu dulceata.
sunt deliciosi!!!
luni, 3 decembrie 2007
langosi
Publicat de mihaela la 15:23
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
6 comentarii:
Pare pizza fritta cum se zice aici....O s-o incerc, fiicei mele ii place ;-)
A, si complimente pentru multimea de retete! :-))
kris sunt deliciosi,eu ii fac mai rara ca sunt prajiti si cam evit prajelile pt matei.
Draga d-na Mihaela,
Recent am descoperit blog-ul tau si trebuie sa va spun ca retetele dvs. imi lasa gura apa, si ma incita la gatit! Am o intrebare referitoare la reteta de langosi. Care este cantitatea cubului de drojdie? Eu locuiesc in SUA si cantitatile difera substantial fata de cele din Europa. Stiu deja din experienta ca drojdia este foarte importanta in reusita retetei. Multumesc
aici in germania 1 cub drojdie are 45g si este recomandat pentru 500g faina.daca folosesti varianta de drojdie granulata...sunt 7g.
spor la treaba!
Draga d-na Mihaela,
Multumesc mult pentru raspuns. Am facut langosile conform retetei dvs si trebuie sa va spun ca au avut un succes nemaipoment. Nestiind cand veti raspunde, avand in vedere fusul orar, am marit unele din retetele dvs cu poza cubului de drojdie in cauza si am cautat pe internet firma germana producatoare! Astfel am aflat gramajul, i.e. 45 gr. In final, am folosit drojdia cub de aici care are 17 gr si e recomandata pentru 380-400 grame de faina si am mai adaugat inca 7 grame. In concluzie, langosile au iesit foarte bune. Intentionez sa incerc si celelalte retete ale dvs, si cu permisiunea dvs am sa va mai solicit ajutorul in cazul in care ma impotmolesc. Inca o data multumiri atat pentru ajutor, cat si pentru afisarea gratuita a acestor retete minunate.
Felicitari pt blog,sunt retete f.bune,mie imi place sa fac ceva nou!trebuie sa incerc si eu acesti langosi!eu as vrea sa ii umplu cu branza!te anunt cum mi-au iesit!
Trimiteți un comentariu