-3 kg rosii
-1 kg ceapa
-1 kg morcov
-1 kg ardei rosu
-1 kg ardei galben
-750ml ulei
-1 cana(200g) orez
rosiile se dau prin masina speciala de stors.
in ulri se caleste ceapa taiata julien si morcovii rasi pe partea mare de la razatoare:
cand s-au inmuiat se adauga ardeii taiati cubulete:
si dupa vreo 10min si sucul rosiilor:
se lasa compozitia sa fiarba pina cand iese uleiul deasupra.se adauga apoi orezul fiert:
sare dupa gust si se mai lasa cratita pe foc 20-25min.tocanita se lasa sa se racoreasca si se pune in borcane.se pune capacul si se baga in cuptorul aragazului pentru inca 20-25min la foc potrivit.se opreste focul si se lasa pina dimineata sa se raceasca.
se depoziteaza intr-un loc racoros.
.
joi, 11 august 2011
tocana de legume cu orez,pentru iarna
Publicat de mihaela la 17:02
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Un comentariu:
Cat de bine arata:X
Trimiteți un comentariu