tortuletul l-am facut pentru prietenul nostru care a avut sustinerea proiectului de diploma si azi,dupa ce tot stresul a trecut facem party :)
reteta de aici:
pentru aluat:
4 oua
4 linguri apa rece
180g zahar
180g faina
1 plic praf de copt
125g nuci macinate
umplutura si decor:
250g quark
200ml smantana dulce,pt frisca
2-3 foi gelatina(reteta nu cere,dar eu am pus pt siguranta)
70g zahar
125g nuci
1 compot visine
1plic glazuta transparenta pt tarte
se separa ouale.albusul se bate spuma tare:
galbenusurile,nucile,zaharul si cele 4 linguri de apa se mixeaza:
se adauga peste albusuri si omogenizam:
apoi faina+praful de copt:
si compozitia rezultata:
am pus-o in tava de tort pregatita cu hartie:
si am copt la 180 grade pina cand a trecut testul scobitorii(vreo 20min)
pentru crema am mixat intr-un castron branza,nucile macinate,zaharul si am adaugat cele 3 foi gelatina (imnuiate in apa si stoarse apoi dizolvate in 3 linguri suc mere fierbinte):
se bate smantana bine:
si se amesteca cu crema de branza:
se toarna peste blatul in jurul caruia am pus inelul de tort.visinele se pun in sita pentru 2-3 ore si sucul se pastreaza.se pun apoi peste crema:
se prepara glazura cu 250ml suc asa cum scrie in indicatiile de pe plic si se toarna peste fructe:
se lasa la rece cateva ore bune apoi se indeparteaza inelul
cum merge tortuletul in deplasare sectiune nu am dar voi reveni cu impresii dupa ce-l voi degusta .
vineri, 29 februarie 2008
tort cu visine si crema de nuci
Publicat de mihaela la 11:24
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
4 comentarii:
Miha cum arata.. :(( vreau si eu o feliutza.. plizzzz :P
arata bine,sper sa le si placa!
La multi ani, de martisor !!! Acum....capat si eu o feliuta ? Va pup !
multumesc de urare ginette.din pacate nu a ramas nimic,s-a devorat imediat!!!
Trimiteți un comentariu