reteta de la Sava Laura
Ingrediente pentru 12 bucati:
- 280 g. faina
- 10 g. drojdie
- 80 g. zahar
- 125 ml. lapte
- 125 g. unt moale
- 1 ou
- 1 plic zahar vanilat
- 40 g. migdale macinate
- 40 g. stafide
- 60 g. rahat
- 1 galbenus
- 1 lingura zahar pudra
Cerneti faina intr-un castron si puneti in mijlocul ei drojdia faramitata, impreuna cu 1 lingurita de zahar si 5 linguri de lapte caldut.Amestecati si lasati 15 minute sa dospeasca.Framantati o coca, adaugand restul de zahar, untul, oul si zaharul vanilat.Lasati din nou 30 de minute la dospit
adaugati in coca stafidele, migdalele si rahatul taiat cubulete:
Puneti coca in formele pentru briose, astfel incat sa le umpleti 2/3:
Lasati 15 minute sa dospeasca. Incalziti cuptorul la 180 de grade.
Ungeti briosele cu galbenus, presarati-le cu zahar pudra si coaceti 20-25 de minute:
sunt pufoase si cu adevarat delicioase.
marți, 4 martie 2008
muffins Panettone
Publicat de mihaela la 18:49
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
3 comentarii:
Ti-au iesit minunate, draga Miha!
...si ce fain se intrezaresc printre ele bucatelele de rahat :P
Ma bucur ca le-ai incercat...si mie mi-au placut tare mult!
Te puuup! :)
am rugat-o pe mama sa-mi mai aduca ceva rahat din tara,aici nu am gasit.asteptarea a meritat ca sunt DELICIOASE!!!!!
Tocmai am facut reteta asta de muffins, au iesit super buni si pufosi, multumesc de reteta !
Trimiteți un comentariu