aluat 1
50g drojdie
250ml apa
150g faina(jumatate grau,jumatate secara)
se amesteca si lasa 24h la temp camerei
aluat 2:
350ml apa
2 lingurite sare
2linguri ulei
200g faina secara
50g tarate
400g faina alba grau
1 lingurita zahar
se amesteca aluatul rezultat in prima zi cu restul ingredientelor.eu am framantat si dospit la MP.se formeaza 2 paini sau numai una,se aseaza in tava cu hartie de copt:si se da la cuptor aprox 1h.rece se feliaza.
marți, 26 august 2008
paine taraneasca cu tarate si faina de secara
Publicat de
mihaela
la
11:44
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
4 comentarii:
Mama mea facea paine asa.Buna mai era cu branza de capra si rosii.
Mihaela, aluatul final nu se mai lasa deloc la dospit ? se introduce direct in cuptor si atat ?
ioana am scris ca l-am framantat si dopsit la masina de paine.este programul acela care la mine framanta 15min si dopseste o ora jumate.deci l-am folosit gata dospit.fara nu ar merge!
cu branza si rosii e o minune painica aceasta!
Trimiteți un comentariu