Pentru aluat:
• 450 g faina
• 50 g gris
• 45 g drojdie(1cubulet)
• 1 lingurita de zahar
• 1 lingurita de sare
• 10-12 linguri ulei de masline.
Pentru topping:
• 250 g mozzarella
• 400 g rosii la cutie(pasate)
• 2 linguri pasta de rosii
• sare, piper
• 4 linguri parmezan ras(am pus cascaval)
• 3 linguri ulei de masline cu busuioc
• 100 g salam felii
1. Framantati ingredientele pentru aluat cu 200 ml apa calduta. Acoperiti aluatul si pastrati-l la un loc cald pana creste.
2.Taiati mozzarella felii rotunde. Framantati aluatul, impartiti-l in 3 si intindeti-l. Asezati cele 3 bucati in tavi tapetate cu hartie pentru copt sau tava speciala de pizza.
3. Amestecati rosiile cu sarea si piperul si asezati-le peste blaturile de pizza. Asezati feliile de sunca,mozzarella si presarati parmezanul/cascavalul.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgNEreyD2Rv0YgFqVt9PeBE5YvQyLqZgNoqtqrGuOHEYoRd_AT6Gh2C_3htd9FKOFVPL2SvtfICskinEJ-bZlEwMSGMGoqhgaVMU4YetUDbtI5zxgTP6jLpBsl-FbSs3IInlqD75XFRgrl-/s400/P1230666+Kopie.jpg)
4.Lasati pizzele sa creasca cca. 15 minute. Incingeti cuptorul la 225ºC.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjao5474QvF_yHj5hhLY6Et9HN8pLtq9fh2ZJJC4LZ6Jhnl_PGAGFdA1onIUn15AQfn2FtTPqDupyuTfm4lKCHLQJqykaGuvxe0yZIgX3kjDmjJkFOnuNhZ_tDV7f1xHolC0IFODUNvhOAl/s400/P1230669+Kopie.jpg)
5.Coaceti pizzele cca. 25 minute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu