le-am avut si pe masa din ajun si ne-au placut atat de mult incat azi le-am repetat din nou.sunt delicioase!!!!
reteta de la Leila
600 gr faina
160 gr jumari
200 gr untura
4 galbenusuri ou
30 gr drojdie proaspata
400 ml smantana groasa
1 lingurita sare
Jumarile le dam prin masina de tocat cu ciurul mijlociu.
Intr-un vas punem 600 gr faina ,1 lingurita sare, 4 galbenusuri 160 gr jumari macinate, 200 gr untura, si 400 ml smantana . Cei 30 gr drojdie ii dizolvam in 50 ml apa calduta si adaugam la ingredientele de mai sus. Incepem sa framantam pana se omogenizeaza aluatul.
Suprafata de lucru o presaram cu faina , aluatul il scoatem din vasul in care l-am framantat si dam cu el de suprafata de lucru cu toata puterea de circa 10 ori (astfel aluatul nu trebuie atat framantat si terminam treaba mai repede ).presaram din nou cu un pic de faina suprafata si intindem aluatul la o grosime de circa 1 deget sub forma dreptunghiulara sau patrata.
crestam la suprafata aluatului cu un cutit si apoi o decupam cu gura unui pahar de apa
Asezam pogacelele decupate in tavi si le lasam sa dospeasca in tavi circa 1 ora si jumatate. Le ungem deasupra cu ou si dam tava in cuptorul preincalzit (porniti cuptorul cu circa 15 minute inainte) unde vom coace pogacelele la foc mare circa 5 minute apoi reducem intensitatea focului la jumate .
Se tin la cuptor pana devin aurii deasupra si vedem ca dedesubt au vatra .
vineri, 9 ianuarie 2009
pogacele fragede cu jumari
Publicat de mihaela la 17:02
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Un comentariu:
ACuma stiu pentru de ce trebuie sa ajung în tara!Sa îmi aduc jumere,sa fac pogacelele astea!
Trimiteți un comentariu