cum nu se poate sfarsit de saptamana fara ceva dulce la cafeaua de dimineata ,m-am oprit asupra acestei prajituri cu nume haios dar deosebit de buna...aluatul e atat de fin ca efectiv se topeste in gura.
desi nu a iesit chiar asa aspectuoasa ca cea din revista unde am descoperit-o,gustul m-a convins sa o impartasesc si pe blog cu voi.am facut cateva modificari personale fata de varianta din "practic",adaptand-o la gusturile noastre.
pt foaie:
-4 galbenuse
-200g unt
-350g faina
-1 plic praf de copt
-1 plic coaja rasa de portocala
-100g zahat
in plus:
-100g gem zmeura
bezea:
-150g nuci prajite,macinate
-4 albusuri
-4 linguri zahar
untul la temp camerei se mixeaza cu zaharul,galbenusele si apoi punem faina,aromele si praful de copt.cu mana framantan o coca fina pe care o intindem cat marimea tavii de copt,direct pe hartie.
ungem foaia cu gem de zmeura si rulam pe lungime capete spre interior,lasan mijlocul liber.
cam asa:
punem la cuptorul preincalzit,la 180grade pentru 15-20min.
in acest timp ne ocupam de albuse.le batem spuma tare cu un praf sare si zaharul pina sta teapana si apoi amestecam usor cu lingura de lemn nuca in bezea.punem compozitia in spatiul lasat liber si dam din nou la cuptor pentru 15min,reducand focul.
lasam sa se raceasca si taiem.
week-end minunat va doresc si spor la treaba in cazul in care v-am convins sa o incercati.
sâmbătă, 12 februarie 2011
prajitura "mustata bunicului"
Publicat de mihaela la 10:51
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
3 comentarii:
è sempre un piacere passare nel tuo blog!!!!complimenti per la bellissima ricetta!baci!
Arata super bine...iar numele e tare haios:)
O zi frumoasa!
Ce nume dragut are
Trimiteți un comentariu