pt spätzle:
-200g faina
-2 oua
-5 linguri apa
-sare
pt tocanita:
-3 fire ceapa verde
-1 borcan arpagic murat
-300g ciuperci
-1 lingura ulei
-2 catei usturoi
-300ml supa legume
-100ml smantana
-cascaval ras
-sare,piper,verdeata
ceapa verde ,usturoiul trecut prin presa ,ciupercile feliate si arpagicul scurs se pun la calit in ulei.se stinge totul cu supa si se lasa sa fiarba la foc mic 15min.se adauga smantana si se lasa sa scada sosul.se condimenteaza cu sare,piper.
intre timp facem galuscutele.mixam ingredientele pina cand apar bule de aer la suprafata aluatului.intre timp punem o oala cu apa la fiert si trecem aluatul prin razatoarea speciala de spatzle.galuscutele sunt gata cand se ridica la suprafata.(aici gasiti o reteta pas cu pas)se trec prin jet de apa rece si se adauga la tocanita:
se amesteca si se presara deasupra patrunjel verde tocat.se servesc cu cascaval ras deasupra si ceva ceapa verde tocata :
sa aveti pofta!!!!
.
duminică, 18 septembrie 2011
spätzle(galuscute de faina) cu ciuperci
Publicat de mihaela la 10:53
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
4 comentarii:
Pare extraordinar de apetisant!Trebuie incercat!
chiar foarte interesanta reteta.o mica ,mare problema,n-am razatoare pentru spatzle (bine,n-am nici a-ul ala cu puncte pe tastatura:)),ce as putea in locul razatoarei?
pupicei
teo e delicioasa,merge si cu ceva carnita pe langa ciuperci!
sarah cu "ä" se rezolva ca nu ai nevoie prea multa de el,eu il am ca imortant la scris in germana iar cu razatoarea ...si asta cred ca o poti scoate cumva la capat.pui aluatul pe un tocator si cu un cutit mic pui fasii in apa,ca si cum ai taia din el(desi e relativ moale aluatul).vor iesi galuscute mai mari si groase dar la fel de delicioase!
Trimiteți un comentariu