Despre mine

sotie si mamica fluturasului Matei

Postări populare

aici poti cauta printre retetele de pe blog


Schnäppchen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

marți, 10 ianuarie 2012

tort cu mere si capac de bezea



blat1:
-3 oua
-150g zahar
-100g unt
-125g faina
-1 lingurita praf de copt

blat2:
-2 oua
-2 linguri zahar
-2 linguri faina
-1 lingurita praf de copt

crema:
-600g mere
-400ml suc neacidulat de mar
-1 plic budinca vanilie
-4 linguri zahar




se separa ouale si se mixeaza cele 3 galbenusuri cu 100g zahar,untul si faina.se adauga 2-3 linguri lapte si praful de copt.se toarna compozitia in tava de tort(28cm) pregatita cu hartie de copt.se coace la foc potrivit(cam 180 grade) pina spre final.
intre timp batem spuma tare cele 3 albusuri cu restul de zahar si cand blatul este aproape copt se pune bezeaua deasupra si mai dam 5min sa prinda culoare.lasam sa se raceasca.

pregatim si blatul 2 mixand ingredientele pentru cateva minute.apoi le turnam in tava pregatita cu hartie si coacem blatul pina trece testul scobitorii.

pt crema:
merele curatate de coaja si samburi se pun la calit cu zaharul intr-o tigaie de teflon.se lasa sa scada tot lichidul si apoi toarne budinca praf amestecata cu sucul de mar.se amesteca compozitia pina se leaga.

pe platoul de servit se aseaza blatul simplu,se insiropeaza usor apoi punem crema de mar si deasupa blatul cu bezea.lasam tortul la rece cateva ore apoi indepartam inelul din jurul lui.putem servi.

.

2 comentarii:

TeoBucatar spunea...

N-ar strica un tort racoros cu mere!Buna idee!

Antonina spunea...

E binevenit oricand!