-aluat:
-200g faina
-1 lingurita drojdie granulata
-50g zahar
-50g untura
-100ml lapte
-1 ou
-6 mere
-3 linguri zahar
-scortisoara
bezea:
-5 albusuri
-5 linguri zahar
se incalzeste laptele si se amesteca cu zaharul si drojdia.se lasa 10min apoi se adauga restul ingredientelor si se mixeaza un aluat mai moale care se toarna intr-o tava potrivit de groasa tapetata cu hartie de copt.
merele razuite se amesteca cu zaharul si scortisoara si se lasa pe foc pina scade tot lichidul.se pun cand s-au racorit peste aluat si se da tava la cuptor pentru 15-20min.
intre timp se bat albusurile spuma tare cu zaharul si se pune peste prajitura.se lasa cateva minute la cuptor sa prinda culoare.
.
marți, 21 februarie 2012
prajitura cu aluat dospit,mere si bezea
Publicat de mihaela la 07:20
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
4 comentarii:
Macar virtual sa ma saturi cu prajituri cu mere, ca de gatit nu prea . imi plac asa verzi si parfumate de numa ;) te pup
Mami de Matei ma invit la prajiturica singura!!
anto esti invitata mea cu drag.si vineri e una pe lista,ne plac foarte mult!
aziz cu drag...acum cat mai este!
Trimiteți un comentariu