prajiturile cu foi sunt preferatele noastre si cum nu am mai facut una de ceva vreme,m-am pus pe treaba.
foi:
-450g faina
-2 linguri miere
-1 lingurita bicarbonat pt prajituri
-2 oua
-40g unt
-40g smantana pt frisca
-85g zahar
umplutura:
-750ml lapte
-7 linguri zahar
-7 linguri gris
-225g unt
-coaja si zeama unei lamai netratate
intr-un castron incapator se amesteca cu mana ingredientele pentru foi,pina avem un aluat fin si nelipicios.se imparte in 5 bucati:
din care se intind foi(eu ma folosesc de folie alimentara si merge perfect).se intind foarte subtiri,asa cum se vede in imagine:
se coc in cuptorul preincalzit la 185 grade,cu vetilatie pentru 4-5 minute.stati cu ochii pe ele caci se ard foarte repede:
pentru crema:
laptele,zaharul si grisul se pun pe foc si se fierb amestecand continuu pina cand compozitia se ingroasa ca o budinca.se ia de pe foc si se pune in ea FIerbinte untul taiat cuburi,amestecand pina se incorporeaza.se adauga zeama si coaja de lamaie.
crema se lasa sa se raceasca aproape complet si se intinde peste foi.se da prajitura la rece peste noapte.
Un comentariu:
Una din prajiturile ce o servesc mereu cu drag. Arata tare bine ;)
Trimiteți un comentariu