Despre mine

sotie si mamica fluturasului Matei

Postări populare

aici poti cauta printre retetele de pe blog


Schnäppchen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

marți, 1 ianuarie 2008

prajitura katy


foi:

400g faina
3 galbenusuri
150g zahar
1 plic praf de copt
3 linguri pline cu smantana groasa
250g margarina

crema:

1 cana lapte
2 linguri dulceata
2 linguri cacao
150g margarina
100g zahar pudra
2 sticlute esenta rom

glazura:

3 albusuri
150g zahar pudra


intr-un castron amestecam ingredientele pentru foi:


pina avem un aluat omogen care-l lasam la rece 2 ore:

il impartim apoi in 3 bucati egale:

si coacem 3 foi pe dosul tavii:

pe care le lasam la racit:

pentru crema sfaramam una dintre foi:

si turnam deasupra romul si laptele putin caldut:

separat mixam margarina/untul,zaharul pudra si cacao pina cand se topeste zaharul:



si adaugam dulceata,apoi foaia sfaramata,amestecand cu grija,intr-o singura directie,cu lingura de lemn pt a nu se taia crema.se pune crema intre cele 2 foi:


albusele si zaharul pudra se bat spuma pe aburi:


si cand stau bat se intind peste foaie:


deasupra se decoreaza cu ciocolata rasa:


dupa cateva ore se poate taia cu un cutit ascutit trecut prin apa rece.

3 comentarii:

Anonim spunea...

am facut aceasta prajitura de Craciun si a fost delicioasa!!!!!!!!!!

MIHOC MARIA spunea...

Am facut prajitura asta e foarte delicioasa !!!!!

Mihoc Maria spunea...

Am facut aceasta prajitura si e foarte delicioasa!