- 150 g unt
- 1 varf de cutit de sare
- 190 g zahar
- 3 oua
- 250 g faina
- 1 lingurita praf de copt
- 700 g mere dulci-acrisoare
- 1 lingura zahar pudra
Curatati merele, taiati-le in doua, indepartati-le semintele si crestati-le pe spate de mai multe ori cu un cutit. Asezati aluatul intr-o forma de sufleu (diametru 26 cm) tapetata cu hartie pentru copt si uniformizati-l. Asezati merele cu partea crestata in sus si presarati-le cu restul de zahar.
Coaceti prajitura cca. 45 de minute, apoi scoateti-o din cuptor. Asezati-o pe un fund de bucatarie si lasati-o sa se raceasca. Presarati-o cu zahar pudra, taiati-o si serviti-o. Pofta buna!
4 comentarii:
Esti o gospodina desavarsita !!!! Aproape ca nu am timp sa citesc tot ceea ce postezi. Petreci chiar tot timpul in bucatarie?
nici daca as vrea n-as putea sta numai la bucatarie,nu ma lasa matei :)
dar cand doarme imi fac toata treaba,apoi suntem impreuna iesim la plimbare si ne jucam.
in ultimul timp nu mai apuc sa fac nici poze pe etape.
Mihaela, iti multumesc mult de tot de vizita facuta dar mai ales de cuvintele adresate..esti o dulcica:)
te pup si pe tine dar mai ales pe Matei-fluturasul, cum frumos ii spui tu :)
ps. nici nu stiu la ce sa mai uit mai intai, la cat de multe ai facut tu pe aici..nu pot decat sa te felicit
O reteta de sezon , banuiesc ca prajitura asta e tare gustoasa!
Am s-o încerc si eu, Smaranda
Trimiteți un comentariu